Benieuwd naar de prijzen van afbraakwerken? De prijs hiervoor verschilt enorm per situatie en is afhankelijk van het soort afbraakwerk, de hoeveelheid puin die hierbij vrijkomt en het formaat van de eventuele container die u huurt. Benieuwd naar de richtprijzen van afbraakwerken?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk offertes van bedrijven in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar op de prijs!

Op deze pagina leest u meer over de kostprijs. U leest waar de afbraakwerken prijs van afhankelijk is en hoe u de prijzen zo laag mogelijk houdt.

Navigeer op deze pagina naar:

Wat kosten afbraakwerken?

Voor afbraakwerken in en rond het huis verschilt de prijs per m². Ter voorbereiding op een renovatie is het slim om vloeren, wanden of plafonds helemaal kaal te maken. Dit kost gemiddeld €7,- tot €15,- per m². De kosten voor de sloop per m³ liggen rond de €2,60 tot €5,50. Wilt u een binnenmuur volledig slopen, dan ligt de kostprijs voor afbraakwerken rond de €15,- tot €25,- per m². De prijs voor de afbraak van gevelsteen ligt rond de €7,- tot €15,- per m².

De prijs voor de afbraak van een woning ligt hoger, rond de €30,- tot €35,- per m². Wat kost een huis slopen per m³? Ongeveer €11,11 tot €12,96. De kostprijs voor de afbraak van een woning ligt hoger als u de grond ook bouwklaar laat opleveren. Houd dan rekening met een prijs rond de €40,- tot €55,- per m².

Prijs afbraakwerken

Welke afbraakwerken? Prijs per m²* Prijs per m3**
Kaal maken van vloeren, wanden, plafonds €7,- tot €15,- €2,60 tot €5,50
Binnenmuren slopen €15,- tot €25,- €5,55 tot €9,26
Huis afbreken tot aan de fundering €30,- tot €35,- €11,11 tot €12,96
Huis compleet afbreken en grond bouwklaar opleveren €40,- tot €55,- €14,81 tot €20,37
*Let op: dit is een gemiddelde prijs per m², die sterk per aannemer verschilt. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvend offertes aan & ontdek de exacte prijzen!
** Gebaseerd op een gemiddelde hoogte per woonlaag van 2,7 meter.

afbraakwerken prijzen

Prijs afbraak woning

De prijs voor de afbraak van een woning ligt rond de €30,- tot €35,- per m². Voor deze prijs laat u het huis afbreken tot aan de fundering. Bij een oppervlak van 150 m² ligt de kostprijs voor de afbraak van de woning rond de €4.500,- tot €5.250,-.

Benieuwd naar de kosten als u het huis wilt afbreken en een nieuw huis wilt bouwen? In dat geval is het namelijk slim om de grond direct bouwklaar op te laten leveren. Zo weet u zeker dat u direct kunt beginnen met bouwen. De gemiddelde kosten liggen in dat geval rond de €40,- tot €55,- per m².

Kostprijs afbraak woning

Prijs afbraak woning Prijs per m²* Prijs per m3**
Woning / gebouw slopen tot aan de fundering €30,- tot €35,- €11,11 tot €12,96
Woning / gebouw geheel slopen (fundering eruit) €40,- tot €55,- €14,81 tot €20,37
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
** Gebaseerd op een gemiddelde hoogte per woonlaag van 2,7 meter.

All-in prijs voor afbraakwerken?

Het is belangrijk om te weten dat de afbraakwerken prijzen per bedrijf verschillen: elke aannemer bepaalt zijn eigen tarief! Door de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken vindt u dus gemakkelijk de vakman met het beste aanbod. In sommige gevallen, zoals bij de afbraak van de woning, is het slim om een all-in prijs af te spreken. Vakmannen spreken alleen een all-in prijs af bij grote werkzaamheden. Het voordeel hiervan is dat u vooraf precies weet wat de kostprijs van de afbraak van uw woning is.

Bij kleine afbraakwerken gaat het toch meestal om een prijs per vierkante meter. Ook in dat geval kunt u zelf uitrekenen hoe hoog de afbraakwerken prijzen ongeveer zullen uitvallen. Brengt de vakman voor de afbraakwerken een prijs per uur in rekening? Vraag dan ook om een overzicht van de verwachtte werkuren.

Oude bouwmaterialen hergebruiken?

Als u wilt slopen en heropbouwen, kijk dan eens of recycling mogelijk is. In een oude woning zitten namelijk regelmatig materialen die u prima opnieuw kunt gebruiken. Het is wel belangrijk om hier voor de sloopwerken al eens naar te kijken, zodat waardevolle materialen niet verloren gaan.

Wat kan ik recyclen?

Denk eens aan massief houten deuren of oude vloeren. Ook zijn oude kabels en metalen buizen in veel gevallen prima opnieuw te gebruiken. Wilt u de oude bouwmaterialen niet zelf opnieuw gebruiken, dan bieden veel sloopbedrijven hier een vergoeding voor aan.

afbraakwerken prijs

Premie afbraakwerken?

Om de afbraakwerken prijs zo laag mogelijk te houden is het slim om eens te kijken naar een eventuele premie voor het slopen van uw woning. Bij de sloop en heropbouw van een huis hebt u namelijk mogelijk recht op de sloop- en heropbouwpremie. Dit is een premie van €7.500,- per bouwproject die wordt uitgegeven in steden waarin geen verlaagd btw-tarief op de sloopwerken geldt. Meer weten? Op vlaanderen.be leest u meer over deze premie. Op energiesparen.be vindt u bovendien meer informatie over de voorwaarden van deze premie.

Maar dat is nog niet alles!

Bij bepaalde sloopwerken heeft u namelijk ook recht op de overkoepelende renovatiepremie. Dit is onder meer het geval bij het afbreken van bestaande dak structuren en binnen- en buitenmuren. Het gaat om een premie van 20% of 30%, afhankelijk van uw inkomen. Meer hierover leest u op vlaanderen.be

Btw-tarief afbraakwerken

In bepaalde Belgische steden betaalt u slechts 6% btw over al het sloopwerk. Dit zijn onder meer de stedelijke centra van Antwerpen, Charleroi, Gent Oostende en Mechelen. Op belgium.be vindt u een overzicht van al deze steden.

Woont u niet in één van deze steden? Dan betaalt u wel gewoon 21% btw over het sloopwerk. In dat geval hebt u mogelijk wel recht op de sloop- en heropbouwpremie. Deze wordt namelijk alleen uitgegeven op locaties waar geen verlaagd btw-tarief geldt.

Tips om te besparen op de prijzen van afbraakwerken


Zo bespaart u op de afbraakwerken prijzen:

  • Besparen op de prijs van de container voor steenpuin? Kies dan voor een grotere container die u minder vaak hoeft te laten legen. Zo bespaart u op transport kosten.
  • Gaat het om kleine afbraakwerken, dan is het mogelijk om het bouwafval zelf af te voeren. Dit is vaak goedkoper.
  • Kies altijd voor een aannemer in uw regio om de prijs voor afbraakwerken zo laag mogelijk te houden. Zo zijn de voorrijkosten namelijk zo laag mogelijk.
  • Vergelijk altijd de prijzen van meerdere vakmannen. Laat de werken uitvoeren door de aannemer met de beste prijs!

afbraakwerken prijzen aannemer

Besparen op afbraakwerken? Gratis offertes vergelijken!

Besparen op de prijs per m² van afbraakwerken? Vergelijk gratis offertes! Kies zelf de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Start nu uw gratis offerteaanvraag, en u ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende specialisten in uw regio. Deze offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit helemaal nergens aan vast. Start vandaag nog met vergelijken en bespaar!