Wilt u algemene renovatiewerken uitvoeren? Dit renovatiewerk draagt bij aan het verhogen van uw wooncomfort en zorgt bovendien voor een flinke waardevermeerdering van uw woning. Denk bij algemeen renovatiewerk aan een badkamer- of keukenrenovatie, het plaatsen van woningisolatie of het bouwen van een aanbouw. Op zoek naar een vakman?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u zo spoedig mogelijk de offertes van vakmannen in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod.

Op deze pagina leest u meer over algemene renovatiewerken. U leest welke werkzaamheden u uit kunt laten voeren en wat algemene renovatiewerken ongeveer kosten. Ook vindt u hier de grootste voordelen van het inschakelen van een renovatiespecialist!

Ga nu naar:

algemene renovatiewerken

Wat zijn algemene renovatiewerken?

Algemene renovatiewerken zijn een aantal van de meest voorkomende renovatiewerkzaamheden. Het gaat om renovaties die meerdere dagen in beslag nemen en die uw wooncomfort flink verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een badkamerrenovatie, het plaatsen van isolatie of zelfs het renoveren van uw zolder.

Wat is het voordeel van algemene renovatiewerken?

Naast dat u uw eigen woongenot verhoogt, verbetert u de uitstraling van uw woning en interieur. Dat heeft een positief effect op de woningwaarde! Kiest u er ook nog eens voor om de isolatie in huis te verbeteren, dan verlaagt u de energierekening. Zo verdient u de investering in renovatiewerk na een aantal jaren weer terug. Hieronder leest u meer over de meest voorkomende renovatiewerken.

Badkamer renoveren

Een badkamer renoveren bestaat vooral uit het vervangen van het sanitair en de tegels. Bij een complete renovatie is het ook mogelijk om de indeling van de badkamer om te gooien. Zo ontstaat er misschien ruimte voor een luxe ligbad of een ruimte inloopdouche in plaats van een kleine douchecabine.

Een renovatiespecialist denkt met u mee en zorgt ervoor dat uw nieuwe badkamer aan al uw wensen voldoet.

Keuken renoveren

Veel mensen kiezen voor een renovatie in de keuken. Dit renovatiewerk is heel breed. U kunt ervoor kiezen om met kleine aanpassingen de keuken enorm op te knappen, zoals het vervangen van keukenfrontjes en het vernieuwen van keukenapparatuur.

Maar dat zijn niet de enige opties!

Als er voldoende ruimte is, is het bijvoorbeeld ook een optie een compleet nieuw keukeneiland te realiseren. Of gooi de indeling van uw keukenruimte helemaal om, zodat u deze transformeert tot een ruime leefkeuken.

Dakrenovatie

Verkeert uw dak in slechte staat dan is een dakrenovatie een goede optie. Een dak renoveren kan verschillende dingen betekenen:

  • Dakbedekking vernieuwen
  • Nieuwe dakconstructie plaatsen
  • Plaatsen van dakkapellen of dakramen
  • Dakisolatie aanbrengen

Eén van de meest uitgevoerde dakrenovaties is het vernieuwen van de dakbedekking. Dit is noodzakelijk als de dakbedekking flink verzwakt of verouderd is. Om uw wooncomfort te vergroten is het ook slim om dakisolatie te plaatsen, als u dit nog niet eerder gedaan heeft.

Gevelrenovatie

Ander renovatiewerk dat wordt uitgevoerd is een gevelrenovatie. Dit knapt het uiterlijk van uw huis enorm op! Ook bij gevelrenovaties zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om de bestaande muur op te knappen met nieuw voegwerk of een gevelreiniging.

Een andere optie is het plaatsen van gevelbekleding. Hiermee krijgt uw huis een heel nieuw uiterlijk en beschermt u de buitengevel tegen neerslag en kou. U heeft onder meer de keuze uit gevelbekleding van hout, pvc of crepi.

Afbraakwerken

Ook afbraakwerken valt onder renovatiewerk. Afbraakwerken is het slopen van woningen, tuinhuisjes of schuren. De vakman breekt de constructie gecontroleerd af en voert het puin voor u af. Dit wordt veel gedaan bij oude woningen, zodat er op de grond een compleet nieuw huis gebouwd kan worden.

De vakmannen gaan bij dergelijke afbraakwerken heel zorgvuldig te werk. U wilt immers voorkomen dat andere constructies in de buurt beschadigd raken door de werken.

algemeen renovatiewerk

Aanbouw

Wilt u extra leefruimte realiseren? Laat dan een aanbouw bouwen. Een aanbouw houdt in dat u een bestaande kamer vergroot. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de woonkamer een paar meter langer te maken. Naast het bouwen van een aanbouw is het ook mogelijk om een vakman in te schakelen voor een uitbouw of opbouw. Laat bijvoorbeeld een extra kamer bouwen bovenop het platte dak van uw garage. Zo vergroot u het leefoppervlak in huis en verhoogt uw woning in waarde.

Woningisolatie

Heeft u nog geen woningisolatie aangebracht? Dan is het slim om dit alsnog te doen. Woningisolatie heeft een enorme impact op het wooncomfort. U verliest minder warmte en houdt het gemakkelijk aangenaam warm in huis. Tegelijkertijd zorgt een goede isolatie er ook voor dat het ’s zomers lekker koel blijft in huis.

Met een goede isolatie bespaart u tot honderden euro’s per jaar! U verlaagt namelijk de energierekening enorm. Op deze manier verdient u de investering in isolatie na een paar jaar weer terug.

Zolderrenovatie

Heeft u uw zolder nog niet afgewerkt nadat u het huis heeft gekocht? Kies voor een zolderrenovatie om uw zolder eindelijk af te timmeren. Er zijn heel veel mogelijkheden: laat een tussenwand plaatsen om meerdere kamers te realiseren, plaats wandschotten voor extra opbergruimte en laat elektriciteit leggen voor een hoger comfort.

De vakman denkt met u mee en geeft u een persoonlijk advies. Zo weet u zeker dat uw afgewerkte zolder voldoet aan al uw eisen.

Renovatiespecialist inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Vind zo eenvoudig de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

kosten algemene renovatiewerken

Wat kosten algemene renovatiewerken?

Wat kosten deze algemene bouw- en renovatiewerken? Dat is natuurlijk volledig afhankelijk van het renovatiewerk dat u uit laat voeren. Een standaard keukenrenovatie wordt uitgevoerd vanaf €900,- tot wel €2.000,-. Hierbij gaat het om een gemiddelde keuken met standaard keukenapparatuur. Kiest u voor een luxe keuken dan lopen de kosten uiteraard verder op.

De prijzen voor een badkamerrenovatie variëren van €3.500,- tot €10.000,- en ook deze zijn heel afhankelijk van de materialen. Hoe luxer het sanitair, des te hoger de kosten. Voor een zolderrenovatie (inclusief het plaatsen van een dakkapel) betaalt u gemiddeld €11.000,- en voor het plaatsen van isolatie verschillen de prijzen van €13,- tot €140,- per m², afhankelijk van de gekozen methode.

Algemeen renovatiewerk: kosten

Renovatiewerken Gemiddelde prijs* Omschrijving
Keukenrenovatie €900,- tot €2.000,- Voor een gemiddelde keuken
Badkamerrenovatie €3.500,- tot €10.000,- Voor een badkamer van 9m²
Zolderrenovatie €11.000,- Voor een gemiddelde zolder incl. plaatsen dakkapel
Gevelrenovatie €42,- per m² Prijs voor het vervangen van voegwerk
Dakrenovatie €16.000,- Voor het vervangen van een dak van 70 m² incl. plaatsen van dakpannen en een dakraam
Vernieuwen elektra €8.500,
Isoleren €13,- tot €140,- per m² Afhankelijk van gekozen isolatiemethode
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Meer informatie over de kosten van renovaties.

Gratis de prijzen van renovatiebedrijven vergelijken?

Algemene renovatiewerken of totaalrenovatie?

U kunt er voor kiezen om één of enkele van deze algemene renovatiewerken uit te voeren. Het is ook een optie om een totaalrenovatie uit te voeren. Bij een totaalrenovatie renoveert u alle onderdelen van uw woning in één verbouwing. Hoewel dit één kostbare verbouwing is, is dit op de lange termijn goedkoper dan het uitspreiden van de kosten. De prijs per m² daalt namelijk bij grote renovatiewerken.

Een totaalrenovatie wordt vaak uitgevoerd bij oude woningen die qua standaard niet meer voldoen aan de eisen van vandaag de dag. Wilt u graag enkele ruimtes van uw woning opknappen dan is het slimmer om te investeren in algemene renovatiewerken.

Grote renovatiewerken? Schakel een specialist in!

Staan u grote renovatiewerken te wachten? Schakel zeker de hulp van een renovatiespecialist in. Hiermee bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en de snelste verbouwing. Bovendien bespaart u uzelf waardevolle tijd en energie. Zo hoeft u geen vrij te nemen van uw werk om uw huis te renoveren. Een ander belangrijk voordeel is dat een renovatiespecialist u een persoonlijk advies geeft. Dat is heel waardevol, zeker als u weinig ervaring heeft met renovatiewerk.

De grootste voordelen op een rij:

  • U krijgt een persoonlijk en professioneel advies.
  • De renovatie is zo snel mogelijk afgerond.
  • U bent verzekerd van het beste resultaat.
  • Vakmannen bieden garantie op het geleverde werk.

inschakelen renovatiespecialist

Algemene renovatiewerken laten uitvoeren. Vergelijk gratis offertes!

Wilt u algemene renovatiewerken uitvoeren met de hulp van een vakman? Goed idee! Zo bent u verzekerd van het hoogste resultaat en weet u zeker dat u straks profiteert van een optimaal woongenot. Op zoek naar een vakman?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van maximaal 5 renovatiespecialisten in uw regio. Vergelijk de offertes en kies zelf de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u al snel tot wel 40% op de kosten! Deze aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!

Vergelijk offertes en bespaar tot 20% op renovatiewerken!

Vraag gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van diverse renovatiebedrijven uit uw streekgebied. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de aannemer met de beste prijs of voorwaarden. Zo bespaart u binnen enkele minuten tot wel 20% op de investering in renovatiewerken!