Overweegt u een dakrenovatie, dan bent u ongetwijfeld benieuwd naar de prijs. De prijzen van een dakrenovatie zijn afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren en de materialen die gebruikt worden.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende vakmannen in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de prijs.

Op deze pagina leest u meer over de prijs van een dakrenovatie. U leest waar de prijzen van een dakrenovatie van afhankelijk zijn en u krijgt handige tips om te besparen op de kosten.

Ga direct naar:

prijs dakrenovatie

Wat kost een dakrenovatie?

De prijzen van een dakrenovatie verschillen enorm. Voor het vervangen van de dakbedekking starten de prijzen vanaf €50,- per m². Voor het vervangen van de dakbedekking en het plaatsen van isolatie start de prijs vanaf €75,- per m². Een volledig nieuw dak plaatsen kost vanaf €175,- per m².

Houd er ook rekening mee dat deze prijzen oplopen als u extra materiaal moet inhuren. Zo kost de huur van een pannenlift ongeveer €300,- per week. Om een steiger te huren liggen de kosten rond de €160,- per week.

Prijzen dakrenovatie

Dakrenovatiewerken Gemiddelde prijs per m²*
Verwijderen oude dakbedekking en plaatsen nieuwe dakbedekking Vanaf €50,-
Verwijderen dakbedekking, plaatsen dakisolatie en dakbedekking Vanaf €75,-
Plaatsen nieuwe dakbedekking en vervangen onderdak Vanaf €100,-
Volledig nieuw dak Vanaf €175,-
Steiger huren €160,- per week
Pannenlift huren €300,- per week
*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes met scherpe prijzen!

kosten dakrenovatie

Welke factoren zijn van invloed op de dakrenovatie kosten?

De prijs van een dakrenovatie is helemaal afhankelijk van factoren zoals het type dak dat u heeft en de materiaalkosten. De kosten van een dakrenovatie op een plat dak zijn bijvoorbeeld vaak goedkoper dan de prijs om een hellend dak te renoveren. Dat komt vooral omdat het dakoppervlak gemakkelijker te bereiken is.

Hieronder leest u welke factoren invloed hebben op de prijs. Wilt u uw dak renoveren en besparen op de prijs? Vergelijk dan gratis offertes!

Type dak

Het type dak speelt een grote rol in het bepalen van de prijzen. Dat komt omdat een dakrenovatie op een plat dak andere materialen vereist dan het renoveren van een hellend dak. Over het algemeen is de prijs van een dakrenovatie op een plat dak lager dan de gemiddelde prijs voor een dakrenovatie op een hellend dak.

Waarom?

Allereerst is de dakbedekking voor platte daken vaak goedkoper. Daar komt bij dat het dak beloopbaar is en het valrisico minder groot is. De vakmannen hoeven geen grote stijgers te huren. Tot slot is het dakoppervlak van een plat dak vaak kleiner dan het oppervlak van een hellend dak.

Dakrenovatie? Vakman inschakelen!

Vind eenvoudig een vakman in uw regio en bespaar tot 40% op de kosten!

Materiaalkosten

Het materiaal dat nodig is, is ook van invloed op de prijs. Stel u heeft een plat dak. De materialen voor de dakrenovatie hebben een prijs van gemiddeld €45,- tot €55,- per m². Kiest u voor een groendak? Houd er dan rekening mee dat u ook een geschikte ondergrond moet laten plaatsen, waardoor de kosten verder oplopen.

Bij een dakrenovatie op een hellend dak zijn er ook verschillende keuzes. De prijzen starten vanaf €40,- per m² voor betondakpannen en lopen op tot ongeveer €130,- per m² voor een koperen dak.

Dak renoveren: kosten dakbedekking

Type dakbedekking Prijs per m²* Levensduur**
Plat dak
Bitumen €45, 20 tot 25 jaar
EPDM €45, 35 tot 40 jaar
Pvc (kunststof) €55,- 20 tot 25 jaar
Groendak*** €55,- 50 tot 60 jaar
Hellend dak
Betondakpannen €40,- 30 tot 35 jaar
Kleidakpannen €60,- 50 tot 100 jaar
Leien €70,- 25 tot 30 jaar
Aluminium €75,- 50 tot 60 jaar
Zink €80,- 100 tot 125 jaar
Riet €90,- 30 tot 40 jaar
Koper €130,- 75 tot 85 jaar
*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan.
**Afhankelijk van het onderhoud en weersomstandigheden.
***Exclusief de wortelbestendige onderlaag (meestal EPDM).

Renovatiewerken

De renovatiewerken die u laat uitvoeren hebben uiteraard ook invloed op de kosten van uw dakrenovatie. Een dak renoveren met nieuwe dakbedekking? De prijs ligt dan een stuk lager dan wanneer u tijdens de dakrenovatie ook isolatiemateriaal plaatst of het onderdak vernieuwt.

Welke renovatiewerken nodig zijn, is afhankelijk van de staat van uw dak. Heeft u nog geen dakisolatie, dan is het slim om dit direct aan te brengen. Zo hoeft u uw dak maar één keer te renoveren en verdient u de kosten door een lagere energierekening in een aantal jaren weer terug.

uurtarief dakwerker bij renoveren

Uurtarief dakwerker

Het uurtarief van een dakwerker ligt gemiddeld tussen de €35,- tot €45,-. Houd er rekening mee dat elke dakwerker zijn eigen uurtarief mag bepalen. De arbeidskosten kunnen dus per dakwerkersbedrijf flink verschillen.

Het uurtarief is onder meer afhankelijk van de locatie van de dakdekker en de ervaring. Hoe meer ervaring, des te hoger de uurprijs.

Ook de keuze voor een zelfstandig dakwerker of een groot dakwerkersbedrijf heeft invloed op de prijs. Vaak ligt het uurtarief van een bedrijf hoger dan van een zelfstandig dakwerker.

Extra opties

Er zijn natuurlijk extra opties die u kunt kiezen bij een dakrenovatie. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van zonnepanelen, het plaatsen van dakisolatie of het uitvoeren van een dakreiniging. Al deze werkzaamheden dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van uw dak.

De kosten van deze extra opties zijn natuurlijk afhankelijk van de werkzaamheden. Het uitvoeren van een dakreiniging kost gemiddeld €9,- tot €15,- per m². Kiest u ervoor om uw dak te renoveren en direct isolatie aan te brengen, dan start de prijs vanaf €75,- per m². Meer over de kosten van dakisolatie lees je op de website Isolatie-Bedrijf.

Deze investering verlengt ook de levensduur van je dak en draagt bij aan de waarde van je huis. Bovendien is het een milieuvriendelijke optie, omdat het je ecologische voetafdruk verkleint. Kortom, dakrenovatie en isolatie vormen een slimme, duurzame combinatie voor een efficiënter, comfortabeler en waardevoller thuis.

Bespaar op de dakrenovatie prijzen!

Een plat dak renovatie zonder dat de prijzen te hoog oplopen? Dat is zeker een optie! Hieronder geven we je de handigste tips om te besparen op de prijs van uw dakrenovatie.

  • Tip 1. Kies voor een vakman in de regio! Zo weet u zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk blijven.
  • Tip 2. Gebruik goedkope materialen. Kies voor betondakpannen in plaats van kleidakpannen of voor bitumen in plaats van een groendak. Zo blijven de kosten voor een dakrenovatie per m² zo laag mogelijk.
  • Tip 3. Vergelijk de prijzen van verschillende dakwerkers! Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo gemakkelijk tot 40% op de totale prijs!
  • Tip 4. Vraag de overkoepelende renovatiepremie aan! Hiermee krijgt u een deel van uw investering weer terug.

Dak renoveren: zijn er premies mogelijk?

Wie kiest voor een dakrenovatie heeft mogelijk recht op de Overkoepelende Renovatiepremie. Dit is onder andere het geval als u een bestaande dakconstructie vervangt, als u de dakbedekking vernieuwt of als u nieuwe dakramen of dakkapellen plaatst. Een belangrijke voorwaarde voor deze premie is dat u minimaal €2.500,- investeert in de dakwerken. De premie zelf bedraagt 20% of 30% van het totaalbedrag. Hoe hoog de premie werkelijk is, is afhankelijk van uw inkomen.

Wilt u meer weten over deze dakrenovatie premie? Op vlaanderen.be leest u meer over de voorwaarden van de overkoepelende renovatiepremie.

dakwerker voor dakrenovaties

Dak laten renoveren? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u uw dak laten renoveren door een vakman? Zo bespaart u uzelf waardevolle tijd en energie en weet u zeker dat u profiteert van de hoogste kwaliteit. Op zoek naar een vakman?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere dakwerkers in uw regio. Kies zelf het dakwerkersbedrijf met het beste aanbod en bespaar zo tot 40% op de prijs van uw dakrenovatie. Deze aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!