Met kleine renovatiewerken in en rond het huis knapt u uw woning enorm op. Behalve dat dit uw wooncomfort vergroot, verhogen de kleine renovatiewerken ook de woningwaarde! Benieuwd wat het kleine renovatiewerk in uw huis gaat kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende specialisten in uw regio. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod om tot 40% te besparen!

Op deze pagina leest welke kleine renovatiewerken u kunt uitvoeren. U leest wat deze kleine ingrepen ongeveer kosten en wat de voordelen zijn van kleine renovatiewerken in en rond het huis. Tot slot leest u waarom het slim is om hiervoor een renovatiespecialist in te schakelen.

Navigeer op deze pagina naar:

Waarom kleine renovatiewerken uitvoeren?

Om uw huis op te knappen zijn er een aantal kleine renovatiewerken die u kunt uitvoeren. Soms is dit noodzakelijk, zoals het schilderen van de ramen. Hiermee voorkomt u houtrot en andere vochtproblemen. Een bijkomend voordeel is dat de kleine renovatiewerken ervoor zorgen dat uw huis er weer als nieuw uitziet! Dit vergroot uw wooncomfort en -genot én verhoogt de woningwaarde!

Dit zijn de grootste voordelen van kleine renovatiewerken:

 • De kleine renovatiewerken vergroten uw wooncomfort.
 • Kleine renovatiewerken zijn een stuk goedkoper dan een volledige verbouwing.
 • Met kleine ingrepen verhoogt u de waarde van uw woning.

Wat zijn kleine renovatiewerken?

Bij kleine renovatiewerken kunt u denken aan schilder- of metselwerken, het stucen of bepleisteren van uw binnen- of buitenmuren en kleine elektriciteitswerken. Dit zijn allemaal kleine ingrepen die vaak in één of enkele dagen is uitgevoerd zonder dat u de overlast van een grote verbouwing ervaart.

Hieronder leest u meer over de meest voorkomende kleine renovatiewerken. Wilt u uw huis ook opknappen? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

kleine renovatiewerken

Schilderwerken

Schilderwerken in en rond het huis knappen de uitstraling enorm op. Geef uw living of slaapkamer eens een nieuwe kleur: de kleur van het vertrek heeft onbewust een grote invloed op uw humeur!

De vakmannen voeren ook andere schilderwerken uit!

Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van houten meubels, het lakken van de ramen of het schilderen van uw keuken. Schilderen klinkt misschien als een doe-het-zelf klus, maar alleen met de hulp van een renovatiespecialist bent u verzekerd van echt strak schilderwerk!

Metselwerken

Renovatiespecialisten worden ook ingezet voor kleine metselwerken. Hierbij gaat het vaak om het metselen van een tuinomheining of het metselen van een brievenbus. Natuurlijk zijn er ook grotere metselwerken die u kunt uitbesteden, zoals een aanbouw, erkers of garages.

Eén van de mogelijkheden is siermetselwerk. Bij siermetselwerk heeft een hele decoratieve functie. Door ronde of zelfs gevlochten vormen krijgt uw muur een unieke uitstraling. Siermetselwerk wordt veel gebruikt boven ramen, in omheiningen en bij brievenbussen.

Gyprocwerken

Gyprocwerken worden veel ingezet bij de afwerking van huizen. Een groot voordeel van gyprocplaten is dat ze eenvoudig te bewerken zijn en daarom op veel verschillende manieren worden ingezet. Voor het plaatsen van tussenwanden, voor de zolderafwerking, het verlagen van het plafond. Na het plaatsen van de gyprocplaten kunt u deze op verschillende manieren laten afwerken: behangen, schilderen en stucen zijn allemaal mogelijkheden.

Vakman inschakelen voor kleine renovatiewerken? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Stucen en pleisteren

Steeds meer mensen kiezen voor stucwerk voor de binnenafwerking van hun huis. Stucen zorgt voor een prachtige egale afwerking. Sierpleister is ook een optie. Dit geeft uw muren en plafond een unieke afwerking.

Het stucwerk is aan te brengen in veel verschillende kleuren, dus u kiest zelf welke afwerking de wanden krijgen. Het eindresultaat is kleur- en stootvast, waardoor de kans op beschadigingen klein is. Dit maakt het een geschikte optie voor gezinnen met kinderen of huisdieren.

Chapewerken

Bent u de vloer aan het renoveren? Renovatiespecialisten zijn ook in te zetten voor chapewerken. Chape is de dekvloer en vormt de basis voor de vloerafwerking. Het is dus heel belangrijk dat de chape strak en egaal wordt aangebracht.

Na het aanbrengen van de chape moet u dit voldoende laten drogen voordat u de rest van de vloer kunt afwerken. Gemiddeld ligt de droogtijd tussen de 7 tot 10 dagen per centimeter dikte. U kunt de vloer dus tijdelijk niet belopen na het aanbrengen van de chape.

Elektriciteitswerken

Mist u een stopcontact in de keuken? Of wilt u graag wat meer verlichting in de tuin? Deze en andere kleine elektriciteitswerken worden uitgevoerd door een renovatiespecialist. U kunt zelf niet zomaar met elektriciteitswerk aan de slag, zeker niet zonder de juiste kennis en ervaring. Een verkeerde aanleg vergroot namelijk het risico op brand en kortsluiting.

kleine renovatiewerken elektriciteit

Kleine elektriciteitswerken die u kunt uitbesteden zijn:

 • Nieuwe stopcontacten plaatsen
 • Verlichting aansluiten
 • Tuinverlichting aanleggen
 • Parlofoon aansluiten

Wat kosten kleine renovatiewerken?

De kosten van kleine renovatiewerken verschillen natuurlijk enorm. De prijs is voornamelijk afhankelijk van het renovatiewerk dat u uit laat voeren. Voor pleisterwerken liggen de kosten rond de €25,- per m². Wilt u een tussen- of voorzetwand plaatsen? Voor deze gyprocwerken liggen de kosten tussen de €25,- tot €35,- per m². Voor een verlaagd plafond liggen de kosten rond de €50,- tot €75,- per m².

Schilderwerk is de meest voordelige manier om de wanden of het plafond af te werken. Hiervoor liggen de prijzen tussen de €15,- tot €20,- per m². Houd er wel rekening mee dat de prijzen per renovatiespecialist verschillen: vergelijk gratis offertes om het beste aanbod te vinden!

Klein renovatiewerk: kosten

Renovatiewerken Gemiddelde prijs* Omschrijving
Pleisterwerken €25,- per m²
Gyprocwerken €25,- tot €35,- per m² Voorzetwand
€50,- tot €75,- per m² Plafond
Schilderwerken €15,- tot €20,- per m²
Metselwerken €100,- per m² Exclusief voorrijkosten
Afbraakwerken €7,- tot €55,- per m²
*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

Hoe lang duren kleine renovatiewerken?

De meeste kleine renovatiewerken nemen één werkdag in beslag. Natuurlijk is de duur van het renovatiewerk volledig afhankelijk van de omvang van de klus. Laat u alle vertrekken in huis schilderen, dan heeft de schilder dit niet in één dag gedaan.

Bij de meeste kleine renovatiewerken kunt u gewoon thuisblijven. Kiest u voor chapewerken, houd er dan rekening mee dat u het huis wel tijdelijk uit moet. Zeker omdat chapewerken enkele dagen tot weken moeten drogen. Vraag de specialist of u voorbereidingen moet treffen, zoals het leeghalen van de kamer of het afdekken van meubilair. Zo weet u zeker dat de vakman direct aan de slag kan en houdt u de kosten zo laag mogelijk!

Voordelen inschakelen renovatiespecialist

Wilt u uw huis renoveren? Voor kleine renovatiewerken is het slim om een vakman in te schakelen. Allereerst omdat u alleen dan verzekerd bent van het mooiste resultaat! Omdat veel vakmannen garantie bieden op het geleverde werk, worden eventuele beschadigingen kosteloos hersteld. Bovendien zijn de werkzaamheden sneller afgerond en bespaart u uzelf waardevolle tijd en energie.

De grootste voordelen op een rij:

 • U bent verzekerd van het mooiste resultaat.
 • De kleine renovatiewerken zijn sneller uitgevoerd.
 • Renovatiespecialisten bieden vaak een garantie op het afgeleverde werk.
 • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.

kleine renovatiewerken stukadoor

Besparen op kleine renovatiewerken? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u kleine renovatiewerken uitvoeren? Betaal niet te veel! Vergelijk gratis de offertes van verschillende specialisten in uw regio en kies zelf voor de vakman met het beste aanbod. Zo bent u verzekerd van een eerlijke prijs en bespaart u tot wel 40% op de kosten!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vind eenvoudig en snel een vakman bij u in de buurt. Deze aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.