renovatiewerken in Holsbeek

Wilt u uw badkamer of keuken in Holsbeek laten renoveren? Of bent u op zoek naar een goedkoop renovatiebedrijf voor een totaalrenovatie? Door uw woning te renoveren of te verbouwen, geeft u uw woning een geheel nieuwe uitstraling. Een ervaren aannemer of renovatiearchitect is u met alle renovatiewerken graag van dienst.

Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte specialist. Vergelijk gratis offertes, zonder enige verplichting.

Welke klus wilt u uitvoeren?

Gratis de prijzen van renovatiebedrijven vergelijken?

De voordelen van onze offerteservice

Zoekt u een betaalbaar renovatiebedrijf voor verbouwingswerken of renovatiewerken? Met onze offerteservice vindt u eenvoudig een goede en goedkoop renovatiebedrijf uit Holsbeek en omstreken. Vul vandaag nog het offerteformulier in en u ontvangt maximaal 6 gratis en vrijblijvende offertes. Door deze te vergelijken kiest u gemakkelijk de renovatiespecialist die het meest aan uw wensen voldoet!

Profiteer met de offerteservice van de volgende voordelen:

 • Krijg inzicht in de kostprijzen van renovatiebedrijven uit de buurt.
 • Kies gemakkelijk het bouwbedrijf dat u de beste deal biedt.
 • Vergelijk offertes en bespaar tot wel 20% op de totaalprijs!

Navigeer op deze pagina naar:

totaalrenovatie Holsbeek

Totaalrenovatie Holsbeek; van uw pand een droomproject maken

Wilt u uw huis verbouwen of renoveren? Met een totaalrenovatie in Holsbeek of deelrenovatie van uw huis of kantoorpand knapt u de ruimtes helemaal op. Een aannemer of renovatiearchitect begeleidt u van A tot Z. Een renovatiearchitect maakt de planning, let op het budget en vertelt u over alle mogelijkheden. Zo vernieuwt een renovatiebedrijf uw keuken, badkamer, woonkamer of kantoorruimte volledig naar uw wens.

Kies voor een renovatiebedrijf uit Holsbeek en u bent verzekerd van hoge kwaliteit en zorgeloze verbouwingen. Deze schakelt de juiste installateurs en onderaannemers in voor de renovatiewerken. Bent u benieuwd naar de kostprijzen? Vergelijk gratis offertes!

Wat kost een totaalrenovatie in Holsbeek?

De kosten voor een totaalrenovatie verschillen sterk, afhankelijk van de werkzaamheden zal de gemiddelde prijs tussen de €750 en €1500 per m² liggen. Hieronder staat een overzicht van de kosten per onderdeel. Om een betere indruk te krijgen van de uiteindelijke kosten tel je de kosten van alle onderdelen bij elkaar op.

Gemiddelde kosten totaalrenovatie 2024

Renovatiewerken Gemiddelde prijs* Omschrijving
Keukenrenovatie €900,- tot €2.000,- Voor een gemiddelde keuken
Badkamerrenovatie €3.500,- tot €10.000,- Voor een badkamer van 9m²
Zolderrenovatie €11.000,- Voor een gemiddelde zolder incl. plaatsen dakkapel
Gevelrenovatie €42,- per m² Prijs voor het vervangen van voegwerk
Dakrenovatie €16.000,- Voor het vervangen van een dak van 70 m² incl. plaatsen van dakpannen en een dakraam
Vernieuwen elektra €8.500,
Nieuwe waterleidingen €4.250,
Verwarming €10.000,-
Isoleren €13,- tot €140,- per m² Afhankelijk van gekozen isolatiemethode
Pleisterwerken €25,- per m²
Gyprocwerken €25,- tot €35,- per m² Voorzetwand
€50,- tot €75,- per m² Plafond
Schilderwerken €15,- tot €20,- per m²
Metselwerken €100,- per m² Exclusief voorrijkosten
Afbraakwerken €7,- tot €55,- per m²
Nieuwe ramen €500,- per m² Incl. beglazing
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vul het offerteformulier in!

Premie totaalrenovatie 2024

Het kan zijn dat u bij een totaalrenovatie in 2024 recht heeft op een premie. Ga vooraf na bij welke renovatiewerken dit mogelijk is, zo kunt u profiteren van veel financiële voordelen. Een totaalrenovatie premie aanvragen voor bijv. een dakrenovatie of vloerisolatie? Of u in aanmerking komt voor subsidies is afhankelijk van een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden variëren per renovatiewerk. Het is daarom van belang om u hier vooraf goed in te verdiepen.

Soorten premies

 • Overkoepelende renovatiepremie – Premie van 20-30% op de totale investering. Bij het aanvragen wordt gekeken naar uw woning, andere eigendommen en facturen van de renovatie.
 • Vlaamse aanpassingspremie – Premie van 50% op de facturen met een max. van €1250,-. Deze premie is alleen voor 65-plussers. U komt alleen in aanmerking als de renovatie is voor het verbeteren van de woning toegankelijkheid of wanneer u technische hulpmiddelen installeert.
 • Totaalrenovatiebonus van de netbeheerder – Premie van €625-€4750,-. Bij investeringen in minimaal 3 energiebesparende maatregelen. De hoogte is afhankelijk van het aantal energiebesparende maatregelen.

Huis in Holsbeek renoveren

Is uw huis toe aan een woningrenovatie? Of heeft u net een oude woning gekocht? Met een totaalrenovatie, of woningrenovatie in Holsbeek krijgt u als het ware een nieuw huis. Hoewel een woningrenovatie niet goedkoop is, levert het ook veel op. Zo profiteert u na de totaalrenovatie van de verbeterede isolatiewaarde van uw woning.

Welke renovatiewerken horen bij een totaalrenovatie?

Bij een totale woningrenovatie pakt een renovatie-expert vaak de badkamer en keuken aan door deze te renoveren. Met het laten aanbrengen van dakisolatie of een nieuwe verwarmingsketel, bespaart u jarenlang op uw energierekening. Is de elektriciteit van uw woning verouderd? Laat een renovatiebedrijf tijdens een woningrenovatie nieuwe stroom aanleggen.

Renovatie van een appartement

Woont u in een appartement en wilt u deze laten renoveren? Bij de woningrenovatie of totaalrenovatie van een appartement wordt in de meeste gevallen een grotere leefruimte gecreëerd door meerdere ruimtes samen te trekken. Een renovatie van een appartement hoeft niet altijd een grote verbouwing te zijn. Zo plaatsen renovatiebedrijven vaak nieuw sanitair in de badkamer of een nieuwe keuken.

Uw renovatiebedrijf uit Holsbeek zorgt voor een zorgeloze woningrenovatie. Hij houdt rekening met de aanlevering van bouwmaterialen en het regelement van de syndicus van de Vereniging van Mede-eiegenaar. Ook zorgt hij ervoor dat uw buren zo min mogelijk overlast ervaren.

kantoor laten renoveren Holsbeek

Kantoor renoveren

Heeft u een bedrijfspand gekocht dat aan een renovatie toe is? Samen met een specialist creëert u met het renoveren een inspirerend werkomgeving. De renovatiearchitect maakt een strakke planning, zodat de verbouwingen zo min mogelijk tijd in beslag nemen.

Hoe is de toekomst van uw bedrijf?

Bij het verbouwen van een kantoor is het belangrijk om de lange termijn in de planning mee te nemen.

Moet er rekening worden gehouden met groei? Ook neemt u, samen met een renovatiearchitect, beslissingen over het interieur.

Met genoeg buitenlucht en slim gebruik van kleuren en zelfs geuren maakt u met de totaalrenovatie een prachtige kantoorruimte.

Wanneer renovatiebedrijf Holsbeek inhuren?

Wanneer u een handige klusser bent, kunt u kleine renovatiewerken of verbouwingswerken zelf uitvoeren. Toch is het altijd verstandig om een renovatiespecialist in de hand te nemen. Een renovatie-expert regelt uw verbouwingen en renovatie van A tot Z. Hij maakt samen met u de planning en voert de renovatiewerken vakkundig uit.

Wanneer moet u een expert inschakelen?

Wanneer uw bouwwerk een stedenbouwkundige vergunning heeft, is het volgens de wet verplicht om een renovatiearchitect in te huren. Deze renovatiearchitect houdt bij de verbouwingen de stabiliteit, het uiterlijk en het karakter van uw woning of kantoorpand intact.

renovatiebedrijven Holsbeek

Waarop letten bij renovatiebedrijven?

Via onze offerteservice vindt u gemakkelijk een goede en betaalbare expert. Vraag via de offertepagina een aantal gratis en vrijblijvende offertes aan. Door deze te vergelijken, kiest u zelf de bouwonderneming die het best bij uw wensen past.

Waar let u op bij het vergelijken van renovatiebedrijven?

 • Kijk goed wanneer de specialist tijd voor uw renovatie heeft.
 • Experts met veel ervaring kosten meer dan beginnende specialisten.
 • Renovatiebedrijven die zijn aangesloten bij een branchevereniging leveren kwaliteit.
 • Een bouwbedrijf hanteert voorrijkosten. Schakel een bedrijf uit uw eigen regio in.

Voordelen aannemer bij een renovatie

Wanneer u een aannemer in Holsbeek inschakelt voor u renovatiewerken of verbouwingswerken, bent u verzekerd van een goede kwaliteit terwijl u zelf nergens omkijken naar heeft. U geniet na de verbouwingen jarenlang van uw vernieuwde woning of kantoorpand. Met het inschakelen van een ervaren aannemer weet u zeker dat u investeert in goede kwaliteit.

Met een vakkundig renovatiebedrijf uit Holsbeek profiteert u van de volgende voordelen:

 • Een uitstekende kwaliteit van uw verbouwingen of renovatie
 • Betrouwbare informatie en deskundig advies over de mogelijkheden
 • Specialisten met de juiste kennis, ervaring en gereedschappen voor iedere renovatie

Aandachtspunten tijdens renovatiewerken

Wilt u een renovatiebedrijf inschakelen voor het verbouwen van uw keuken? Een renovatiebedrijf neemt u bij een totaalrenovatie of woningrenovatie veel werk uit handen. Toch is het verstandig om tijdens de renovatiewerken of verbouwingswerken zelf ook een aantal zaken te controleren. Welke zaken kunt u zelf checken?

 1. Vraag op tijd alle vergunningen aan.
 2. Stel uw buren op de hoogte van de renovatie en probeer overlast te voorkomen.
 3. Bepaal uw budget en zorg dat de renovatiearchitect ook op de hoogte is.
 4. Zet alle afspraken met uw renovatiespecialist duidelijk op papier om vervelende verrassingen te voorkomen.

Renovatiebedrijf uit Holsbeek gezocht voor een renovatie?

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvende offertes aan.

algemene renovatiewerken Holsbeek

Algemene renovatiewerken Holsbeek

Alle deelrenovaties die meerdere dagen in beslag nemen en die een aannemer uitvoert, noemen we algemene renovatiewerken. Algemene renovatiewerken zijn behoorlijke investeringen, omdat ze erg arbeidsintensief zijn. Bij algemene renovatiewerken in Holsbeek wordt in de meeste gevallen de keuken, zolder of de badkamer aangepakt. Maar ook het dak of de gevel krijgen vaak een opknapbeurt. Hieronder leest u meer over verschillende algemene renovatiewerken. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Zolderrenovatie in Holsbeek

Veel huizen hebben een zolder die als opslagruimte gebruikt wordt. Wanneer u behoefte heeft aan een extra slaapkamer of kantoor, is de zolder vaak een geschikte ruimte. Naast dat u meer ruimte krijgt, verbetert het verbouwen van de zolder in de meeste gevallen ook de isolatiewaarde van uw huis. Daarmee bespaart u jarenlang op uw energierekening.

Er zijn meer voordelen!

Wanneer u een extra functionele leefruimte creëert in uw zolderruimte, wordt uw huis meer waard. U benut de oppervlakte van uw huis optimaal, zonder dat u een aanbouw laat plaatsen. Deze klus kost gemiddeld rond de €11.000,-. Dit is voor een gemiddelde zolder incl. plaatsen van een dakkapel. Lees hieronder meer over zolderrenovatie in Holsbeek.

De zolder isoleren

Veel warmte uit woningen gaat verloren via het dak, omdat warmte opstijgt. Daarom is het isoleren van uw zolder een verstandige investering die u snel terugverdient.

Gebruikt u uw zolderruimte enkel voor de opslag van goederen? Dan is vloerisolatie genoeg. Met bijvoorbeeld glaswol zorgt een expert ervoor dat er minder warmte verloren gaat via de zolder.

Wilt u uw zolderruimte inrichten als slaapkamer? Laat dan tijdens de renovatie het dak isoleren.

Hoe werkt het isoleren van de zolder?

Bekijk de werkwijze bij zoldervloerisolatie.

Meer licht in de zolderruimte

Wanneer u uw zolderruimte als slaapkamer, kantoor of andere leefruimte wilt inrichten na de verbouwingswerken, is niet alleen een goede isolatie belangrijk. Licht speelt ook een grote rol in de leefbaarheid van een ruimte.

U kiest bijvoorbeeld voor een dakraam voor meer lichtinval in de zolderruimte. Wilt u veel lichtinval en daarbij ook uw zolder groter maken? Laat dat een renovatiebedrijf uit Holsbeek een dakkapel plaatsen. Daarmee vergroot u de loopruimte op uw zolderruimte.

Vaste trap naar zolder

Bij een zolderrenovatie is het ook belangrijk om te denken aan de bereikbaarheid. Wanneer u uw zolder als effectieve woonruimte wilt gebruiken, is het niet praktisch wanneer u deze alleen kunt bereiken met een uitschuifbare trap.

Met een vaste trap loopt u gemakkelijk naar boven en beneden. Is er niet genoeg ruimte voor het plaatsen van een vaste trap in uw huis? Kies dan voor een draaitrap die minder ruimte inneemt.

zolderrenovatie Holsbeek

Zolder verbouwen, leuke ideeën

Men kiest vaak voor het verbouwen van de zolder om een extra slaapkamer of logeerkamer te realiseren. Onder het schuine gedeelte van de ruimte past een bed goed en aan de andere kant plaatst u kasten. Maar er zijn meer mogelijkheden.

Laat bijvoorbeeld een mooie kantoorruimte maken op uw zolder, waar u ongestoord kunt werken. Of maak een speelruimte voor uw jonge kinderen. Wist u dat zelfs een badkamer mogelijk is? Een renovatiebedrijf legt de benodigde leidingen aan tijdens de renovatie.

Badkamerrenovatie

Naast de zolder komt vaak een renovatie van de badkamer voor. Een renovatiespecialist deelt de ruimte samen met u op een zo efficiënt mogelijke manier in. Kies bijvoorbeeld voor een ligbad of een moderne stortdouche.

Bij het renoveren of verbouwen van de badkamer is het belangrijk dat de ruimte waterdicht opgeleverd wordt. Een expert geeft u graag meer informatie over geschikte materialen voor het verbouwen van uw badkamer. Een badkamerrenovatie (9m²) in Holsbeek kost gemiddeld tussen de €3.500,- tot €10.000,-.

keukenrenovatie

Keukenrenovatie

Vindt u uw keukenfrontjes niet meer mooi, of is uw keukenblad beschadigd? Het is niet altijd nodig om een compleet nieuwe keuken te laten plaatsen. Met een renovatie van uw keuken geeft u de ruimte een nieuwe uitstraling!

Laat een vakman een nieuw keukenblad plaatsen met een moderne spoelbak. Of kies voor nieuwe elektrische apparatuur. Met nieuwe keukenfrontjes laat u uw keuken er als nieuw uitzien. Renovatiebedrijven vragen gemiddeld tussen de €900,- en €2.000,- voor een keukenrenovatie.

Gevelrenovatie Holsbeek

De gevel is een belangrijk onderdeel van uw woning. De buitenmuren zorgen ervoor dat u binnen droog en warm zit. Na verloop van tijd kan uw gevel beschadigd raken. Dan is uw huis niet meer optimaal beschermd.

Met een gevelrenovatie in Holsbeek, beschermt deze uw woning weer optimaal. Laat een renovatiebedrijf uw gevel bijvoorbeeld reinigen, de voegen vernieuwen of een nieuwe laag crepi aanbrengen. Voegwerk vervangen kost gemiddeld €42,- per m².

dakrenovatie

Dakrenovatie

Het dak van woningen wordt ook wel de vijfde gevel genoemd. Na verloop van tijd kunnen beschadigingen of veroudering ervoor zorgen dat uw dak uw huis niet meer optimaal beschermt.

Bij het renoveren van het dak kijkt de vakman naar de dakconstructie, dakbedekking, dakgoten en de dakisolatie. Ook kijkt hij of er geen gebreken zijn aan uw schoorsteen of dakkapel.

Een volledige dakrenovatie kost gemiddeld €16.000,-. Dit is voor het vervangen van een dak van 70 m² incl. plaatsen van dakpannen en een dakraam.

Kosten van algemene renovatiewerken

Wilt u een renovatiebedrijf inschakelen voor algemene renovatiewerken in Holsbeek? Dan bent u vast nieuwsgierig naar de kostprijs van de verbouwingen. In de volgende prijstabel vindt u gemiddelde prijzen van verschillende algemene renovatiewerken.

Wat kosten algemene renovatiewerken?

Voor het renoveren van uw gevel moet u bijvoorbeeld rekening houden met een gemiddelde prijs van €42,- per m². Laat u een renovatiebedrijf uw badkamer renoveren of verbouwen? Dan bent u gemiddeld tussen €3.500,- tot €10.000,- voor de renovatie kwijt. Wilt u uw keuken laten renoveren? Reken dan op een gemiddelde prijs tussen €900,- tot €2.000,-. In de prijstabel vindt u meer prijsvoorbeelden.

Besparen op de kosten van renovatiewerken in Holsbeek?

Vergelijk offertes van renovatie aannemers en bespaar!

kleine renovatiewerken Holsbeek

Kleine renovatiewerken Holsbeek

Naast algemene renovatiewerken voeren renovatiebedrijven ook veel kleine renovatiewerken in Holsbeek of verbouwingswerken uit. De specialisten zorgen ervoor dat u zich niet meer druk hoeft te maken over het onderhoud van uw huis. Daarnaast voeren ze diverse karweien, waar u zelf vaak niet aan toekomt, graag voor u uit.

Wat zijn kleine renovatiewerken?

Bij kleine renovatiewerken moet u denken aan klussen zoals pleisterwerken, elektriciteitswerken of afbraakwerken. Met deze kleine renovatiewerken voelt u zich weer prettig in uw woning en kunt u er optimaal van genieten. U heeft zelf geen omkijken naar de verbouwingen! Lees hieronder meer over verschillende kleine renovatiewerken.

Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Bezettingswerken

Is uw crepi op uw gevel beschadigd, of zitten er scheuren in het pleisterwerk in uw huis? Een professional zorgt ervoor dat uw muren weer strak en glad zijn. Alleen met een vakman bent u verzekerd van een vakkundig resultaat, of het nu om raapwerk of sierpleister gaat. Of kies voor spuitpleister, dat zeer snel aan te brengen is. Voor pleisterwerken betaalt u gemiddeld €5,- tot €85,- per m².

Gyprocwerken

Met Gyproc is het gemakkelijk om bestaande muren te bekleden, of om juist nieuwe ruimtes te maken of om scheidingswanden te plaatsen. Dat is ook de reden dat Gyproc in Holsbeek een steeds populairder bouwmateriaal wordt. Het plaatsen van Gyproc is een van de specialiteiten van een renovatiebedrijf. Ga voor Gyproc uit van een gemiddelde prijs tussen €25,- en €70,- per m².

Schilderwerken

Bij de meeste algemene renovatiewerken is voor de afwerking een schilder nodig. Hoewel u het schilderen van een muur of kozijnen zelf kunt doen, vinden veel mensenhet fijn om deze kleine renovatiewerken uit te besteden aan een vakman. Dan hoeft u zelf helemaal niets meer te doen. Het sausen van een muur kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m².

elektriciteitswerken

Elektriciteitswerken

Hangt de lamp in de eethoek niet meer op de juiste plek na een renovatie? Of mist u boven het keukenblad een aantal stopcontacten? Een elektricien is u graag van dienst met kleine renovatiewerken zoals het plaatsen van een stopcontact of het verplaatsen van een lichtpunt. Of laat nieuwe elektriciteit aanleggen in uw huis. Voor gemiddeld €1.550,- tot €2.000,- laat u elektriciteit aanleggen. Een nieuwe wanddoos kost gemiddeld €160,- per stuk.

Metselwerken

Wilt u een aanbouw laten plaatsen en heeft u een vakman nodig voor het metselwerk? Of zoekt u een specialist voor vakkundig voegwerk? Een renovatiebedrijf is u graag van dienst met het plaatsen van ruwbouw, maar ook met kleine renovatiewerken. Denk hierbij aan het plaatsen van een brievenbus of carport. Een metselaar rekent een gemiddelde prijs van €100,- per m², exclusief voorrijkosten.

Voegwerken

Het is belangrijk dat de voegen van uw woning stevig zijn, zodat uw huis waterdicht is. Poreuze voegen laten vocht en kou in uw woning. De specialist begint het renoveren door de oude voegen te verwijderen. Daarna plaatst hij nieuwe voegen, in de door u gewenste kleur en afwerking.

Houd rekening met een gemiddelde prijs tussen €10,- tot €32,- per m² voor voegwerken in Holsbeek.

Isolatiewerken

Veel mensen willen graag een lagere energierekening. Een van de manier om op energie te besparen is door te investeren in extra isolatie van uw woning.

Kies voor dak-, wand- of vloerisolatie om te zorgen dat minder warmte uw woning verlaat. Naast thermische isolatie kiezen veel mensen tijdens een renovatie ook voor geluidsisolatie.

Een renovatie door isolatie kost gemiddeld €13,- tot €140,- per m², afhankelijk van de gekozen isolatiemethode.

Afbraakwerken

Eén van de kleine renovatiewerken die een renovatiebedrijf graag voor u uitvoert is sloopwerk. Denk hierbij aan het weghalen van een muur of het uitbreken van een oude vloer. De kostprijzen van sloopwerk zijn afhankelijk van onder meer de bereikbaarheid, het huren van een container, de herbruikbaarheid van materialen en de complexiteit van de sloopwerken. Houd rekening met een gemiddelde kostprijs voor afbraakwerken van tussen €7,- en €55,- per m².

Wilt u kleine renovatiewerken laten uitvoeren?

Met een vakkundig renovatiebedrijf uit Holsbeek bent u verzekerd van een strak resultaat!

Voorbereidingen op renovatiewerken

Eén van de manier om op de kostprijzen van algemene en kleine renovatiewerken te besparen, is door prijsoffertes te vergelijken. Daarnaast bespaart u ook door bij de renovatie het voorbereidend werk zelf te doen. Het renovatiebedrijf begint dat direct te renoveren of te verbouwen, waardoor ze minder werk hoeven te doen.

Welke voorbereidingen?

Denk bij voorbereidingen aan het verwijderen van oude tegels van uw badkamer of keuken. Of verwijder eigenhandig uw oude laminaatvloer. Met een beetje handigheid en wat hulp breekt u zelf een houten of Gyproc plafond uit. Blijf altijd uit de buurt van waterleidingen, gasleidingen en elektriciteit.

Mazouttank verwijderen

Heeft u een oude mazouttank die u niet meer gebruikt? Het verwijderen van een tank kan een lastige klus zijn, vooral wanneer de mazouttank onder de grond begraven is. Zeker wanneer er nutsleidingen zijn geplaatst in de buurt van de tank, is het verstandiger om een vakman de mazouttank te laten neutraliseren.

Hoe wordt een mazouttank geneutraliseerd?

De specialist leegt en reinigt de tank. Daarna vult hij deze met bioschuim of zand. De mazouttank kan daarna gewoon in de grond blijven.

asbest laten verwijderen

Asbest verwijderen

Hoewel asbest al jaren verboden is, is het nog wel in veel oudere woningen aanwezig. Asbest werd vooral als isolatiemateriaal veel gebruikt in muren, daken en plafonds. Omdat asbest zeer gevaarlijk is voor uw gezondheid, is het verstandig om het te laten verwijderen.

Huur een specialist in!

Schakel voor het verwijderen van asbest altijd een expert in. Die weet hoe het asbest op de juiste manier te verwijderen, zonder dat en asbestvezels bij vrijkomen. Controleer ook bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor subsidie.

Renovatiepremie 2024

Wanneer u een erkend renovatiebedrijf inhuurt voor een renovatie of verbouwingen, komt u mogelijk in aanmerking voor verschillende premies.

 • Wanneer u uw woning wilt verbouwen om deze aan te passen aan een oudere bewoner, komt u misschien in aanmerking voor de aanpassingspremie. Op woneninvlaanderen.be leest u meer.
 • Wilt u, samen met minstens 9 buren, uw woning energiezuiniger maken met een renovatie? Kijk op vlaanderen.be voor meer informatie over de burenpremie.
 • De nieuwe overkoepelende renovatiepremie geldt voor verschillende algemene en kleine renovatiewerken. U moet voor minstens 2.500,- aan facturen kunnen voorleggen. Kijk op vlaanderen.be voor meer informatie over de voorwaarden.
 • Op premiezoeker.be controleert u gemakkelijk of u in aanmerking komt voor landelijke of gemeentelijke premies.

Profiteer van het verlaagde btw-tarief

Is uw woning ouder dan 10 jaar? Dan bespaart u voor renovatiewerken niet alleen op de kostprijzen door prijsopgaven te vergelijken. Voor een renovatie van woningen ouder dan 10 jaar betaalt u namelijk het verlaagde btw-tarief van 6%, wanneer u een vakman inschakelt voor het renoveren of verbouwen.

Op welke renovatieprojecten geldt het 6%-tarief?

Het verlaagde btw-tarief geldt voor zowel de levering van de materialen als de plaatsing door de vakman. Wanneer betaalt u wel 21% btw? Wanneer u alleen afbreekt en weer opnieuw opbouwt, wordt dat niet als renovatie gezien. Op vlaanderen.be vindt u meer informatie en de voorwaarden van het verlaagde btw-tarief.

Recent aangevraagde offertes

Renovatiewerken in Asse
Keukenrenovatie in Aarschot
Pleisterwerken in Leuven
Badkamer renoveren in Vilvoorde
Aanbouw plaatsen in Dilbeek
Woning isoleren in Halle
Gevelrenovatie in Grimbergen
Huis schilderen in Hekelgem
Totaalrenoavtie in Zaventem
Aannemer in Kortenberg
Dak renoveren in Machelen
Elektra vernieuwen in Sterrebeek

Kosten aannemer bij een renovatie

Wilt u een grote renovatie laten uitvoeren? Bij grotere verbouwingen is het gebruikelijk om een aannemer of renovatiearchitect in te schakelen. Deze coördineert de renovatiewerken en verbouwingswerken en zorgt ervoor dat alles op tijd af is, binnen budget. Aannemers hanteren in de meeste gevallen een uurtarief van gemiddeld €30,- tot €50,- per uur. Deze prijzen voor renovatie worden beïnvloed door een aantal factoren:

 • De omvang van de renovatie: hoe meer renovatiewerken, hoe hoger de prijs.
 • Uw woonplaats: aannemers in grote steden hanteren een hoger uurtarief.
 • De ervaring: een ervaren aannemer hanteert een hogere uurprijs.
 • Vaste prijs of uurtarief: bij kleine renovatiewerken rekenen aannemers vaak een vaste prijs.

Vaste prijs of prijs per uur afspreken?

Aannemers uit Holsbeek hanteren in de meeste gevallen bij verbouwingen een uurtarief. Vooral wanneer het om grote renovatiewerken of verbouwingswerken gaat, zoals het plaatsen van een leefveranda, spreekt u met aannemers een uurtarief af.

Wanneer spreekt u een vaste prijs af?

Bij kleine renovatiewerken is het in sommige gevallen mogelijk om van tevoren een vaste prijs af te spreken. Denk hierbij aan het vervangen van een stopcontact of het schilderen van een muur. Met een vaste prijs weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan wanneer het renoveren iets langer duurt.

kosten renovatie aannemer

Hoe op kosten van een aannemer besparen?

Het laten uitvoeren van verbouwingswerken of renovatiewerken is vaak niet goedkoop. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat u niet te veel betaalt voor uw renovatiespecialist. Met de volgende tips vindt u altijd de goedkoopste renovatiespecialist uit Holsbeek.

 • Voer zelf kleine klussen uit, zoals het opruimen achteraf of voorbereidend werk.
 • Kies een renovatiespecialist uit de buurt, zo bespaart u voorrijkosten.
 • Vergelijk offertes en bespaar tot wel 20% op de totaalprijs van uw renovatie!

woningrenovatie uitvoeren Holsbeek

Renovatie in Holsbeek nodig? Vergelijk vrijblijvend en gemakkelijk offertes

Wilt u uw keuken of badkamer laten renoveren of verbouwen? Of wilt u een renovatiespecialist uit Holsbeek inschakelen voor een totaalrenovatie of een deelrenovatie? Bent u benieuwd naar de prijs van renovatiewerken of verbouwingswerken? Vraag dan vandaag nog via de offertepagina maximaal 6 offertes aan. De prijsopgaven zijn gratis en vrijblijvend!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Door de offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod, kiest u gemakkelijk de renovatiespecialist die u de beste deal biedt. Kies bijvoorbeeld voor de vakman die het snelst aan uw renovatie kan beginnen of voor de vakman met de laagste prijs. Door te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

Deelgemeenten van Holsbeek:

Holsbeek, Kortrijk-Dutsel, Sint-Pieters-Rode, Nieuwrode

De postcode die bij deze deelgemeenten hoort:

3040

In de provincie Vlaams-Brabant

Renovatiepremies Vlaanderen

 • Vlaamse renovatiewerken – Overheid steunt woningeigenaren die hun eigen pand (minstens 25 jaar oud) willen renoveren – Lees meer over de voorwaarden
 • Vlaamse verbeteringspremie – Door de overheid in het leven geroepen om de kwaliteit en veiligheid van huizen te verbeteren – Lees meer over de voorwaarden
 • Aanpassingspremie – Bent u of uw partner ouder dan 65 jaar en gaat u uw woning aanpassen? Mogelijk heeft u recht op de aanpassingspremie – Lees meer over de voorwaarden
 • Burenpremie voor collectieve renovatieprojecten – Een premie voor projectbegeleiders die minimaal voor 10 huizen energiebepalende werken willen uitvoeren – Lees meer over de voorwaarden
 • Een overzicht van alle premies – Premiezoeker.be

Premies federale overheid