renovatiewerken Wilrijk
Bent u op zoek naar een vakman voor kleine renovatiewerken of verbouwingen in uw woning in Wilrijk? Of wilt u uw keuken of badkamer laten renoveren? Een ervaren vakman van een renovatiebedrijf is u graag van dienst, zowel binnen- als buitenshuis. Op deze pagina leest u alles over verschillende algemene en kleine renovatiewerken, zoals het verbouwen van uw woonkamer of het leggen van elektriciteit.

Vind eenvoudig een goed renovatiebedrijf!

Wanneer u het offerteformulier invult, ontvangt u snel maximaal 6 offertes van renovatiebedrijven uit Wilrijk. Door de renovatiebedrijven te vergelijken, vindt u gemakkelijk de bouwonderneming die het best bij uw wensen aansluit. Met deze offerteservice bespaart u tevens tot wel 20% op de totaalprijs van een renovatie!

Gratis de prijzen van renovatiebedrijven vergelijken?

De voordelen van onze offerteservice

Zoekt u een goedkoop bouwbedrijf voor een totaalrenovatie of een renovatie van uw badkamer? Via onze offerteservice vindt u gemakkelijk een goedkoop en goed renovatiebedrijf uit Wilrijk. Wanneer u het offerteformulier invult, ontvangt u snel maximaal 6 offertes van renovatiebedrijven uit uw regio. Door deze renovatiebedrijven te vergelijken kiest u zelf de specialist die u de beste deal biedt! Met de offerteservice profiteert u van de volgende voordelen:

 • U krijgt inzicht in de prijzen van renovatiebedrijven uit uw regio.
 • Door te vergelijken kiest u de specialist die het best bij uw wensen past.
 • U bespaart tot wel 20% op de kostprijs!

Navigeer op deze pagina naar:

totaalrenovatie Wilrijk

Totaalrenovatie Wilrijk; van uw pand een droomproject maken

Bent u op zoek naar een specialist voor de totaalrenovatie van uw huis of kantoorpand in Wilrijk? Vind via ons initiatief een expert of renovatiearchitect die u van A tot Z begeleidt, de planning maakt en let op het budget. De aan ons gelieerde aannemers toveren elke keuken, living, kantoorruimte en badkamer om in de ruimte van uw wensen.

Wanneer u kiest voor een renovatiespecialist uit Wilrijk bent u verzekerd van een hoge kwaliteit van werken en afwerken. Daarnaast zal deze ervoor zorgen dat de verbouwing zonder stress verloopt en de juiste installateurs en onderaannemers inschakelen voor de renovatiewerken. Bent u benieuwd naar de kostprijzen van een totaalrenovatie van uw bedrijfspand, woonhuis of appartement? Vraag vrijblijvend offertes aan van aannemers uit uw streek.

Huis in Wilrijk renoveren

Heeft u een oud huis gekocht in Wilrijk? Dan is de kans groot dat u het huis stap voor stap of geheel wilt renoveren of verbouwen. Een totaalrenovatie, of woningrenovatie, is niet goedkoop, maar het levert u ook veel op. Na de renovatiewerken profiteert u onder meer van een verbeterde isolatiewaarde en een verhoogde waarde van uw woning. Wanneer u een totaalrenovatie door een specialist laat uitvoeren krijgt u als het ware een nieuw huis.

Bij een totaalrenovatie komen meestal de volgende renovatiewerken kijken:

 • Vervangen van de elektrische installaties
 • Aanbrengen van dakisolatie
 • Installeren van een nieuwe verwarmingsketel
 • Renoveren van de badkamer

Renovatie van een appartement

Wilt u uw appartement in Wilrijk laten renoveren of verbouwen? Bij de totaalrenovatie van een appartement wordt vaak één grote ruimte van meerdere ruimtes gemaakt. Ook nieuw pleisterwerk, nieuw sanitair in de badkamer en een renovatie van de keuken komen bij deze verbouwingen vaak voor. Met een renovatie verandert u uw appartement geheel naar eigen wens. Hierbij gaat het niet altijd om een grote verbouwing. Ook met kleine renovatiewerken verandert u al veel.

Uw specialist maakt een planning op maat, waarbij hij ook rekening houdt met de buren en de aanlevering van bouwmaterialen voor de renovatie. Ook houdt uw bouwonderneming rekening met het regelement van de syndicus van de Vereniging van Mede-eigenaars.

kantoor renoveren Wilrijk

Kantoor renoveren

Is uw huidige kantoor aan renovatie toe of heeft u een bedrijfspand gekocht dat gerenoveerd moet worden? Een renovatiebedrijf uit Wilrijk zorgt ervoor dat het kantoor renoveren vlekkeloos verloopt. Bij het verbouwen of renoveren van een kantoor is het erg belangrijk dat alles op tijd klaar is.

Waar houdt u rekening mee?

Bij het verbouwen renoveren van een kantoor moet u bedenken hoe uw bedrijf zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Moet er bijvoorbeeld rekening worden gehouden met groei? Ook maakt u keuzes over het interieur. Denk hierbij aan open ruimtes, genoeg buitenlucht, airco, kleuren en zelfs het gebruik van geuren. Een renovatiebedrijf uit Wilrijk vertelt u graag meer over de mogelijkheden!

Wanneer renovatiebedrijf Wilrijk inhuren?

Hoewel u zelf kleine renovatiewerken kunt uitvoeren, is het altijd verstandig om een specialist in te schakelen. Een ervaren renovatiespecialist geeft u deskundig advies over de planning en voert de renovatiewerken goed uit. In de praktijk is de tussenkomst van een renovatiearchitect voor veel kleine renovatiewerken niet nodig. Voor het verbouwen van een scheidingswand of het renoveren van de tuin hoeft u niet een renovatiearchitect in te schakelen.

Wanneer moet u een renovatiebedrijf inhuren?

Volgens de wet is het inschakelen van een renovatiearchitect verplicht wanneer een bouwwerk een stedenbouwkundige vergunning heeft. Een renovatiearchitect moet worden ingeschakeld wanneer de stabiliteit, het karakter en uiterlijk van de woning aangepast gaan worden.

renovatiebedrijf Wilrijk

Waarop letten bij renovatiebedrijven?

Wanneer u het offerteformulier invult, ontvangt u snel tot 6 offertes van renovatiebedrijven uit Wilrijk en omstreken. Door te vergelijken, kiest u eenvoudig het renovatiebedrijf dat het meest bij uw wensen aansluit. Kies voorbeeld de specialist die het snelst tijd voor u heeft, of de vakman met de laagste prijs.

Waarop let u bij het kiezen van renovatiebedrijven?

 • Kies voor een duurdere vakman met veel ervaring, of een goedkopere beginner.
 • Bespaar op de voorrijkosten en kies een renovatiebedrijf uit Wilrijk of omstreken.
 • Controleer of uw renovatie-expert lid is van een branchevereniging.
 • Is er haast bij uw verbouwingen? Kijk welk renovatiebedrijf het eerst tijd heeft.

Voordelen aannemer bij een renovatie

Een aannemer voert verschillende renovatiewerken op een professionele manier voor u uit. U geniet zo weer jaren van uw vernieuwde huis of kantoorpand. Door de renovatiewerken aan een aannemer of renovatiearchitect uit te besteden doet u een goede investering voor de toekomst. Door te kiezen voor een renovatiebedrijf bent u gegarandeerd van een goede kwaliteit van uw investering.

Met een ervaren renovatiebedrijf uit Wilrijk profiteert van de volgende voordelen:

 • Uw renovatie en verbouwingen worden op een professionele en kwalitatieve manier uitgevoerd.
 • Renovatie-experts hebben de juiste kennis en gereedschappen voor iedere renovatie.
 • U krijgt uitgebreide informatie en deskundig advies.

Aandachtspunten tijdens renovatiewerken

Wilt u een expert inhuren voor een totaalrenovatie of woningrenovatie? Ondanks dat vakmannen kwaliteit leveren, is het altijd verstandig om zelf ook een aantal zaken te controleren tijdens de renovatie. Waar let u onder andere op?

 1. Bepaal van tevoren uw budget.
 2. Maak met uw renovatiearchitect een schets van de gewenste renovatie.
 3. Zet alle afspraken duidelijk op papier om onaangename verrassingen te voorkomen.
 4. Vraag op tijd benodigde vergunningen aan.
 5. Stel uw buren op de hoogte van de komende renovatie en probeer overlast te voorkomen.

Renovatiebedrijf uit Wilrijk gezocht voor een renovatie?

Schakel een ervaren aannemer in via de offertepagina.

algemene renovatiewerken Wilrijk

Algemene renovatiewerken Wilrijk

Onder algemene renovatiewerken verstaan we alle deelrenovaties die een specialist uitvoert en meerdere dagen in beslag nemen. Deze renovaties zijn arbeidsintensief waardoor het behoorlijke investeringen in uw huis zijn. De populairste algemene renovatiewerken zijn: een renovatie van de zolder, keuken, badkamer, het dak of de gevel. Wilt u graag weten welke kostprijzen er gemoeid gaan met een van deze renovatieprojecten? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Zolderrenovatie in Wilrijk

Een zolder heeft in de meeste huizen de functie als opslagruimte. Heeft u behoefte aan meer ruimte op zolder dan kunt u kiezen voor een renovatie van de zolder. Investeren in een renovatie van de zolder brengt u enkele voordelen.

Zo isoleert u het dak, waardoor u op de energiekosten bespaart, uw woning in Wilrijk wordt meer waard omdat u een extra functionele woonruimte toevoegt aan het huis, u benut de oppervlakte van uw huis zonder bijgebouw of aanbouw. Menig renovatiespecialist en renovatiearchitect uit ons initiatief heeft ervaring met het begeleiden en uitvoeren van een renovatie van de zolder. Deze klus kost gemiddeld rond de €11.000,-. Dit is voor een gemiddelde zolder incl. plaatsen van een dakkapel.

De zolder isoleren

Wilt u een extra slaapkamer realiseren op uw zolder? Of wilt u uw zolder extra isoleren voor een lagere energiefactuur? Bij het renoveren van uw zolder begint alles met isoleren.

Wilt u uw zolder na de zolderrenovatie slechts als opslagruimte gebruiken? Dan is vloerisolatie genoeg.

Met bijvoorbeeld glaswol zorgen renovatiebedrijven ervoor dat er minder warmte via uw zolder ontsnapt.

Wilt u de ruimte na de woningrenovatie gebruiken als woonruimte? Dan zijn er ook isolatiewerken in het dak nodig.

Hoe werkt het isoleren van de zolder?

Bekijk de werkwijze bij zoldervloerisolatie.

Meer licht in de zolderruimte

Het verbouwen van de zolder is daarmee nog niet helemaal af. We gaan er even van uit dat de verloren ruimte dienst gaat doen als een extra plaats in uw woning. Licht is hierin belangrijk! U kan simpelweg kiezen voor een dakraam waardoor er meer licht op uw zolder schijnt.

Wil u echter de ruimte op uw zolder nog groter maken, dan is een woningrenovatie met een dakkapel te overwegen. Een dakkapel vergroot immers de loopruimte op uw zolderruimte. Bovendien zal het binnenkomende licht zorgen voor een leuke extra kamer.

Vaste trap naar zolder

Dan moeten we bij het renoveren van uw zolder ook rekening houden met de bereikbaarheid.

Zorg ervoor dat u de eventuele uitschuifbare trap vervangt door een vaste trap. Hebt u niet de ruimte om een vaste trap te plaatsen, is er nog altijd de mogelijkheid om een draaitrap te laten plaatsen. Uw zolderrenovatie is klaar. Hierna volgen enkele tips wat u met die extra ruimte kan doen.

zolderrenovatie

Zolder verbouwen, leuke ideeën

In de eerste plaats, en veel voorkomend is dat u uw zolder na de verbouwingswerken gaat inrichten als extra slaapkamer/logeerkamer. Veel tieners zijn dol op een eigen kamer op zolder. Onder het schuine gedeelte kan gemakkelijk een bed staan en aan de andere wand is er plaats voor kasten. Uw zoon of dochter kan de nieuwe kamer leuk inrichten. Maar er zijn meer mogelijkheden.

Wat dacht u van een rustige kantoorruimte, waar u ongestoord aan het werk kan gaan. Of een speelkamer voor de jongere kinderen. Leuk toch als die kinderen het gevoel hebben dat ze een eigen stek hebben in het huis? Als u extra investeert in loodgieterij, is zelfs een extra badkamer een mogelijkheid. Laat uw creativiteit de vrije loop. De mogelijkheden voor verbouwingen zijn groot!

Badkamerrenovatie

Een andere veelvoorkomende deelrenovatie is een renovatie van de badkamer. Bij deze renovatiewerken zijn het aantal vierkante meters van de badkamer van belang voor een goede indeling van de badkamermeubels. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat uw badkamer waterdicht is.

Kies bijvoorbeeld voor een moderne loopdouche of een luxueuze badkuip. Een renovatiespecialist of renovatiearchitect uit Wilrijk informeert en adviseert u over mogelijkheden in uw badkamer. Een badkamerrenovatie (9m²) kost gemiddeld tussen de €3.500,- tot €10.000,-.

keukenrenovatie

Keukenrenovatie

Is uw keuken deels beschadigd, of bent u uw grenenhouten frontjes zat? Het is niet altijd nodig om een nieuwe keuken te kopen. Met een renovatie laat u uw bestaande keuken er weer als nieuw uitzien.

De vakman vervangt bij de woningrenovatie elektrische apparaten, installeert een nieuw keukenblad of plaatst nieuwe keukenfrontjes. Een renovatiespecialist uit Wilrijk vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Renovatiebedrijven vragen gemiddeld tussen de €900,- en €2.000,- voor een keukenrenovatie.

Gevelrenovatie Wilrijk

Het uitzicht van uw huis wordt voor 90% bepaald door het uitzicht van de gevel. De gevel is daarmee het visitekaartje van uw huis. Een renovatie van de gevel komt in Wilrijk vaak voor.

Zit er vuil of mosgroei op uw gevel? Met een gevelreiniging maakt een gevelspecialist de muur weer schoon. Zijn er bakstenen kapot of is het voegwerk poreus geworden? Laat een expert de breuken, scheuren en voegen herstellen. Voegwerk vervangen kost gemiddeld €42,- per m².

dakrenovatie

Dakrenovatie

Het dak is een belangrijk element van uw huis, omdat het zorg dat uw woning warm en droog is. Heeft u een huis in Wilrijk gekocht met een oude dakbedekking, of met kapotte dakgoten? Dan is het tijd voor een renovatie van het dak.

De vakman kijkt bij de dakrenovatie naar de dakconstructie, dakisolatie, dakgoten en dakbedekking. Maar ook uw schoorsteen of een dakkapel kunnen hersteld worden bij een renovatie van het dak. Een volledige dakrenovatie kost gemiddeld €16.000,-. Dit is voor het vervangen van een dak van 70 m² incl. plaatsen van dakpannen en een dakraam.

Kosten van algemene renovatiewerken

Wilt u algemene renovatiewerken laten uitvoeren door een professional uit Wilrijk? Elke renovatie is anders, wat het lastig maakt om exacte prijzen te geven. Om u toch een idee te geven, vindt u in de volgende prijstabel gemiddelde prijzen van renovatiebedrijven.

Wat kosten algemene renovatiewerken?

Voor het renoveren of verbouwen van een gemiddelde keuken moet u rekenen op een prijs tussen €900,- en €2.000,-, Wilt u juist uw badkamer laten renoveren? Dan moet u uitgaan van prijzen tussen €3.500,- en €10.000,-. U laat uw gevel door een specialist renoveren voor gemiddelde €42,- per m². In Wilrijk kosten renovatiewerken gemiddeld €16.000,- voor een dak van 70 m².

Prijstabel: wat kosten grote renovatiewerken?

Soort renovatiewerkRichtprijs *Toelichting
Keukenrenovatie€900,- tot €2.000,-Voor een gemiddelde keuken
Badkamerrenovatie€3.500,- tot €10.000,-Voor een badkamer van 9m²
Zolderrenovatie€11.000,-Voor een gemiddelde zolder incl. plaatsen dakkapel
Gevelrenovatie€42,- per m²Prijs voor het vervangen van voegwerk
Dakrenovatie€16.000,-Voor het vervangen van een dak van 70 m² incl. plaatsen van dakpannen en een dakraam
* Let op: dit zijn gemiddelde richtprijzen inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kosten van de renovatiewerken?

Vergelijk offertes van renovatie aannemers en bespaar!

kleine renovatiewerken Wilrijk

Kleine renovatiewerken Wilrijk

Wij hebben veel aannemers in ons bestand die zich richten op diverse karweiwerken en renovatiewerken. Zo zorgen zij er graag voor dat u weer onbezorgd in uw woning kunt verblijven, zonder dat u na hoeft te denken over de staat van onderhoud. Daarnaast helpen zij u graag met diverse karweien binnen en buiten uw woning die u nooit af heeft kunnen maken, of waar u nooit de tijd voor had. Denk aan het verplaatsen van een lichtpunt, schilderwerken of het slopen van een muurtje. Hieronder leest u meer over verschillende kleine isolatiewerken. Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Bezettingswerken

Zitten er scheuren in uw buitenmuur, of is het pleisterwerk verouderd? Kies dan voor professionele pleisterwerken. Alleen met een ervaren expert bent u verzekerd van een strak en glad resultaat, of het nu om schuurwerk of raapwerk. Of kies voor snel aan te brengen spuitpleister of fraaie sierpleister. Voor pleisterwerken betaalt u gemiddeld €5,- tot €85,- per m².

Gyprocwerken

Gyproc wordt in Wilrijk steeds populairder als bouwmateriaal bij algemene renovatiewerken. Het plaatsen en afwerken van Gyproc is een van de specialiteiten van renovatie-experts. Zij bekleden bestaande muren en maken bij verbouwingen nieuwe ruimtes met Gyproc platen. Algemene renovatiewerken met Gyproc maken van iedere ruimte in huis een afgewerkt geheel. Ga voor verbouwingen met Gyproc uit van gemiddelde prijzen tussen €25,- en €70,- per vierkante meter.

Schilderwerken

Bij algemene renovatiewerken is vaak een schilder nodig. Door uw wanden te laten sausen geeft u uw woning bij verbouwingswerken de laatste afwerking. Maar ook schakelt u een schilder in om bijvoorbeeld de trap te verven, of ramen en deuren. Wist u dat u een schilder ook kunt inhuren om een wand te behangen? Het sausen van een muur kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m².

elektriciteitswerken

Elektriciteitswerken

Omdat we steeds meer elektrische apparaten gebruiken, hebben we ook steeds meer stopcontacten nodig. Laat u een woonveranda aanbouwen en wilt u deze van stroom voorzien? Of is uw elektrisch systeem verouderd? Een specialist legt graag nieuwe elektriciteit voor u aan. Een nieuwe wanddoos kost gemiddeld €160,- per stuk. Voor gemiddeld €1.550,- tot €2.000,- laat u elektriciteit aanleggen in een gehele woning.

Metselwerken

Wilt u een muurtje laten metselen, of heeft u een vakman nodig voor professioneel voegwerk bij een woningrenovatie? Zowel bij het plaatsen van ruwbouw, als ook kleine renovatiewerken zoals het plaatsen van een brievenbus of carport is een metselaar u graag van dienst. Ook voor grote renovatieprojecten of verbouwingswerken schakelt u een vakman in. Een metselaar rekent een gemiddelde prijs van €100,- per m², exclusief voorrijkosten.

Voegwerken

Goede en stevige voegen zijn belangrijk voor elke buitenmuur. Wanneer de voegen poreus worden, komt vocht en kou uw woning binnen. Dat zorgt voor vervelende problemen. De vakman begint het renoveren van de voegen door de oude voegen te verwijderen. Daarna plaatst hij nieuwe voegen. Houd voor het renoveren van uw voegen rekening met een gemiddelde prijs van €10,- tot €32,- per m².

Isolatiewerken

Veel mensen in Wilrijk willen hun woning graag extra isoleren. Daarmee draagt u bij aan een beter milieu, maar ook bespaart u op uw stookkosten. Naast dak- en wandisolatie plaatst een renovatiebedrijf ook vloer- en geluidsisolatie. Laat bijvoorbeeld uw vloer verbouwen en isoleren met bodemisolatie. Of voorkom met dakisolatie dat veel warmte verloren gaat. Een renovatie door isolatie kost gemiddeld €13,- tot €70,- per m² voor een dak en €95,- tot €140,- per m² voor muren, afhankelijk van de gekozen isolatiemethode.

Afbraakwerken

Kleine afbraakwerken, zoals het uithalen van een oude vloer en het weghalen van een muur, komen bij een renovatie van een woning in Wilrijk vaak voor. De prijzen zijn afhankelijk van bepaalde factoren, zoals de bereikbaarheid, het huren van container, de complexiteit van de sloopwerken en de herbruikbaarheid van materialen. Houd voor sloopwerk rekening met een kostprijs tussen €7,- en €55,- per m².

Wilt u kleine renovatiewerken laten uitvoeren?

Met een vakkundig renovatiebedrijf uit Wilrijk bent u verzekerd van een strak resultaat!

Voorbereidingen op renovatiewerken

Op een totale afbraak of sloop van uw woning kan u zelf veel voorbereidend werk doen. Gezien de kostprijs van afbraakwerken kan dit al veel verschillen op de prijzen. Denkt u er bij een woningrenovatie bijvoorbeeld over om het oude tegelwerk van uw keuken of badkamer te verwijderen? Met een beetje handigheid en wat hulp kan u deze verbouwingswerken zelf klaren.

Welke voorbereidingen kunt u meer zelf doen?

Laminaatvloer verwijderen is nog zoiets. Er is niet veel kennis nodig om uw versleten laminaat af te breken. En wat dacht u van een vals plafond die gemaakt is van hout of gyproc platen? Toch niet zo moeilijk om zelf af te breken, toch? En het drukt de prijs bij verbouwen. Waar u best zelf wél afblijft bij een woningrenovatie is de aanwezige waterleiding, gasleiding en – indien geen of te weinig kennis van zaken – ook de elektriciteit. Dit geldt zeker voor de verschillende meterkasten.

Mazouttank verwijderen

Het verwijderen van een mazouttank in Wilrijk kan een lastige klus zijn, vooral wanneer u een ondergrondse mazouttank heeft. Mogelijk zijn er in de loop der jaren nutsleidingen aangelegd in de buurt van uw mazouttank. Dan is het verstandiger de tank te laten neutraliseren.

Wat houdt neutraliseren in?

Een vakman uit Wilrijk leegt en reinigt de mazouttank. Daarna vult hij de tank met zand of nog beter met bioschuim. Daarna kan de tank gewoon blijven zitten waar hij zit.

asbest verwijderen

Asbest verwijderen

Asbest is al jaren verboden, maar toch zijn er nog vele oudere huizen die asbest in hun gebouw hebben verwerkt. Vooral achter muren en op plafonds werd het lange tijd als isolatie gebruikt. Asbest is zeer gevaarlijk voor uw gezondheid en daarom moet het verwijderd worden.

Hoe verwijderen?

Het verwijderen moet op een specialistische manier gebeuren om te voorkomen dat asbestvezels vrijkomen. Een specialist verwijdert asbest vakkundig en voert het op de juiste manier af. Vaak kunt u subsidie krijgen voor het verwijderen van asbest.

Renovatiepremie 2019

Wanneer u een vakman inhuurt voor algemene of kleine renovatiewerken of een woningrenovatie, komt u mogelijk in aanmerking voor verschillende premies.

De nieuwe overkoepelende renovatiepremie geldt voor verschillende algemene en kleine renovatiewerken. U moet minimaal €2.500,- aan facturen kunnen voorleggen. Op vlaanderen.be vindt u meer informatie.

Wilt u uw woning in Wilrijk verbouwen en aanpassen aan een oudere bewoner? Kijk op wonenvlaanderen.be of u in aanmerking komt voor de aanpassingspremie voor verbouwingswerken.

Als u, en minstens 9 buren, uw huis energiezuinig wilt maken met een woningrenovatie, komt u mogelijk in aanmerking voor de burenpremie. Op vlaanderen.be leest u hier meer over.

Op premiezoeker.be vindt u snel voor welke landelijke en gemeentelijke premies u in aanmerking komt.

Profiteer van het verlaagde btw-tarief

Is uw woning in Wilrijk ouder dan 10 jaar en wilt u een renovatie laten uitvoeren? Eén van de manieren waarop u bespaart op de kosten van renovatieprojecten is het vergelijken van offertes. Daarnaast profiteert u, wanneer u een vakman voor het verbouwen inschakelt, van het lage btw-tarief van 6%.

Wanneer geldt het 6%-tarief?

Het verlaagde tarief geldt voor de levering van materialen en de plaatsing door de specialist. Afbraak en wederopbouw worden niet als renovatie beschouwd. Wilt u meer weten over het verlaagde btw-tarief bij een renovatie? Op vlaanderen.be vindt u meer informatie over de voorwaarden.

kosten renovatie aannemer

Kosten aannemer bij een renovatie

Bij grote verbouwingen in Wilrijk is het gebruikelijk een verbouwingsaannemer in de hand te nemen. In de meeste gevallen hanteren aannemers een uurtarief. Het uurtarief van een vakkundige specialist bij verbouwingen of renovatieprojecten ligt gemiddeld tussen €30,- en €50,- per uur. De kostprijzen van een expert zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • De ervaring: een ervaren aannemer kost meer per uur.
 • De omvang van de werken: hoe groter de renovatie, hoe hoger de prijs.
 • Uw woonplaats: een specialist kost meer in grote steden.
 • Uurtarief of vaste prijs: voor grote verbouwingen hanteert een renovatie-aannemer vaak een uurtarief.

Gratis de prijzen van renovatiebedrijven vergelijken?

Vaste prijs of prijs per uur afspreken?

In de meeste gevallen hanteren aannemers uit Wilrijk een uurtarief voor een renovatie. Vooral als het om grote renovatiewerken gaat, zoals het realiseren van een aanbouw of renovatiewerken op het dak, spreekt u met de vakman een uurtarief af.

Wanneer een vaste prijs afspreken voor verbouwingswerken?

Bij kleine renovatiewerken is het mogelijk om met de renovatiespecialist een vast bedrag af te spreken. Zo weet u van voor de verbouwingswerken precies waar u aan toe bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan wanneer de woningrenovatie iets langer duurt.

Hoe op kosten van een aannemer besparen?

Een woningrenovatie is vaak niet goedkoop, zeker als u grote renovatiewerken wilt laten uitvoeren. Wanneer u een renovatiebedrijf inschakelt, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u niet te veel betaalt. Met de volgende tips vindt u altijd de goedkoopste renovatiespecialist uit Wilrijk.

 • Kies een aannemer uit uw buurt om op de voorrijkosten te besparen.
 • Voer zelf kleine verbouwingswerken uit, zoals voorbereidend werk of opruimen.
 • Vergelijk offertes en bespaar tot wel 20% op de totaalprijs!

woningrenovatie Wilrijk

Renovatie in Wilrijk nodig? Vergelijk vrijblijvend en gemakkelijk offertes

Wilt u een renovatiebedrijf in Wilrijk inschakelen voor een deelrenovatie of een totaalrenovatie? Of wilt u een uw keuken of zolder zonder zorgen laten renoveren of verbouwen? Bent u benieuwd naar de prijs van de renovatiewerken of verbouwingswerken? Via de offertepagina vraagt u eenvoudig gratis en vrijblijvende offertes voor uw woningrenovatie aan. U ontvangt maximaal 6 offertes.

Vergelijk en bespaar tot 20% op de totaalprijs van renovatiebedrijven!

Door offertes van renovatiebedrijven te vergelijken ziet u snel welk renovatiebedrijf het meest aan uw wensen voldoet. Kies bijvoorbeeld de aannemer die de verbouwingswerken het snelst voor u doet of het renovatiebedrijf met de laagste prijs. Met de offerteservice weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor de renovatiewerken!

Gratis de prijzen van renovatiebedrijven vergelijken?

Deelgemeenten van Antwerpen:

Antwerpen, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Deurne, Borgerhout, Merksem, Ekeren, Berchem, Hoboken en Wilrijk

De postcodes die bij deze deelgemeenten horen:

2000, 2018, 2020, 2030, 2040, 2050, 2060, 2100, 2140, 2170, 2180, 2600, 2610, 2660

In de provincie Antwerpen

Renovatiepremies Vlaanderen

 • Vlaamse renovatiewerken – Overheid steunt woningeigenaren die hun eigen pand (minstens 25 jaar oud) willen renoveren – Lees meer over de voorwaarden
 • Vlaamse verbeteringspremie – Door de overheid in het leven geroepen om de kwaliteit en veiligheid van huizen te verbeteren – Lees meer over de voorwaarden
 • Aanpassingspremie – Bent u of uw partner ouder dan 65 jaar en gaat u uw woning aanpassen? Mogelijk heeft u recht op de aanpassingspremie – Lees meer over de voorwaarden
 • Burenpremie voor collectieve renovatieprojecten – Een premie voor projectbegeleiders die minimaal voor 10 huizen energiebepalende werken willen uitvoeren – Lees meer over de voorwaarden
 • Een overzicht van alle premies – Premiezoeker.be

Premies federale overheid