Bent u op zoek naar een aannemer voor renovatiewerken? Wilt u graag de prijs weten van een deelrenovatie die u in Sint-Niklaas voor ogen heeft? Dan zit u hier goed! Wij zijn een netwerk van aannemers die werkzaam zijn in heel Vlaanderen en dus ook in Sint-Niklaas. Zij staan u graag bij in alle renovatieprojecten binnen- en buitenshuis. Daarnaast alle renovatiewerken en verbouwingswerken en dus ook verscheidene grote projecten en kleinere klussen en herstellingen. Samen met verschillende specialisten en een jarenlange ervaring kunnen de renovatiebedrijven uit ons netwerk u een professionele oplossing bieden voor uw probleem of vraag.
renovatiewerken Sint-Niklaas

Vrijblijvend de prijzen van meerdere renovatiebedrijven vergelijken?

Onze troeven

U vraagt zich vast af wat onze troeven zijn en tegelijkertijd welke voordeel wij u kunnen bieden? Dankzij ons grote netwerk kan u tot wel 20% besparen op de kosten van uw renovatiewerken in Sint-Niklaas. Hoe? Door op onze website een offerteaanvraag te doen kan u tot 6 offertes ontvangen van bedrijven uit ons netwerk. Deze aannemers zetten een scherpe prijs voor u neer omdat ze weten dat er nog 5 potentiële kapers op de kust liggen. Een offerteaanvraag doen is geheel vrijblijvend en kost u niets. U loopt dus totaal geen risico. Een win-win mogelijkheid om u te oriënteren op de mogelijke kosten voor renovatiewerken. Vraag vandaag nog vrijblijvend offertes aan!

Een index van deze pagina

Vakmanschap en kwaliteit
Beroep doen op de diensten van een aan ons netwerk gelieerde aannemer is kiezen voor vakmanschap en kwaliteit. Onze vakspecialisten trachten steeds rekening te houden met de noden, wensen en budget van de klant. Het inlossen van de verwachtingen van onze klanten tegen een scherpe prijs is een streven dat zij hoog houden. Daarnaast werken zij uitsluitend met de beste materialen.
Jarenlange ervaring
Doordat wij meerdere renovatiebedrijven in ons bestand hebben profiteert u van een uitgebreide ervaring. Elke aannemer weet heel goed wat er goed werkt en vullen dat graag voor u aan met recente innovaties. Na uw renovatie heeft u hier nog jarenlang voordeel van en kunt u genieten van uw woning of bedrijfspand in Sint-Niklaas. Elke aannemer, architect of renovatiefirma uit ons bestand is ervaren.

Totaalrenovatie: van uw pand een droomproject maken

Bent u op zoek naar een aannemer voor de totaalrenovatie van uw huis of kantoorpand in Sint-Niklaas? Vind via ons initiatief een aannemer of architect die u van a tot z kan begeleiden, de planning maakt en let op het budget. De aan ons gelieerde aannemers toveren elke keuken, living, kantoorruimte en badkamer om in de ruimte van uw wensen. Wanneer u kiest voor een aannemer uit Sint-Niklaas bent u verzekerd van een hoge kwaliteit van werken en afwerken. Daarnaast zal deze ervoor zorgen dat de verbouwing zonder stress verloopt en de juiste installateurs en onderaannemers inschakelen voor de renovatiewerken. Bent u benieuwd naar de kosten van een totaalrenovatie van uw bedrijfspand, woonhuis of appartement? Vraag vrijblijvend offertes aan van aannemers uit uw streek.
totaalrenovatie Sint-Niklaas

Huis in Sint-Niklaas renoveren

Heeft u een oud huis gekocht in Sint-Niklaas? Dan is het slim om deze stap voor stap of geheel te renoveren. Een totaalrenovatie van de woning is prijzig, maar levert u ook veel op. Als u een de renovatie van het pand grondig aanpakt zal het na de renovatiewerken voldoen aan de huidige energienormen. Omdat u een totaalrenovatie heeft laten uitvoeren door een aannemer houdt dit in dat u in principe weer een nieuw huis heeft. Hierdoor zal de waarde stijgen en deze dus een hogere verkoopprijs bedingen. Een groot voordeel van renoveren t.o.v. nieuwbouw is de Vlaamse renovatiepremie. Hierover leest u later meer. Renovatiewerken die veelal bij een totaalrenovatie van een huis komen kijken zijn:

 • Vervanging van de elektrische installaties
 • Veel mensen kiezen voor dakisolatie omdat dit relatief eenvoudig te realiseren is
 • Met een nieuwe verwarmingsketel kan veel geld bespaard worden
 • Bij een oud huis is de badkamer meestal aan vervanging toe

Vrijblijvend de prijzen van meerdere renovatiebedrijven vergelijken?

Appartement renoveren

Bij de renovatie van een appartement in Sint-Niklaas is een goede coördinatie van de verbouwing erg belangrijk. Als het appartement in een oud gebouw huist kunnen onderdelen van de woning verouderd zijn. In vergelijking met een woonhuis is er in een appartement veel minder ruimte om de renovatiewerken uit te voeren. Uiteraard is het mogelijk om een appartement te renoveren om deze zowel functioneel als esthetisch aan uw eisen te laten voldoen. Van de aannemer in Sint-Niklaas kan u een verwachten dat deze een planning op maat maakt. Daarbij moet ook rekening gehouden worden met de buren en de moeilijkere aanlevering van bouwmaterialen voor de renovatie. Renovatiewerken die bij dit type totaalrenovatie plaatsvinden zijn o.a.: van meerdere ruimten, 1 grote ruimte maken, nieuw pleisterwerk op de voorgevel, het sanitair van de badkamer vernieuwen, een keukenrenovatie en modernisering van de ventilatie.

Kantoor renoveren

Is uw huidige kantoor aan renovatie toe of heeft u een bedrijfspand gekocht dat gerenoveerd dient te worden? Menig aannemer en architect uit ons netwerk kan u begeleiden bij de renovatie en zorgen dat deze vlekkeloos verloopt. Bij het renoveren van een kantoor is het erg belangrijk dat alles op tijd klaar is. Zo lopen de werkzaamheden binnen uw bedrijf zo min mogelijk averij op en kunt u zich blijven concentreren op het werk. Voor dat u bepaalde renovatiewerken laat uitvoeren moet u goed nadenken over wat de productiviteit ten goede komt. Hierbij moet u bedenken hoe u zich als bedrijf in de toekomst gaat ontwikkelen. Blijft u nog 5 jaar in dit pand zitten of moet er rekening gehouden worden met groei? Ook is het goed om u in te lezen over verschillende manieren om het interieur in te richten. Denk aan: open ruimtes, genoeg buitenlucht, airco, kleuren van het interieur en zelfs het gebruik van geuren is van invloed op de productiviteit. Benieuwd naar de kosten van een kantoor renovatie? Vraag vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan!
deelrenovatie

Deelrenovatie: grote en kleine renovatieprojecten

Mensen renoveren hun woning of appartement om twee redenen: functionaliteit (werkt alles nog naar behoren) en esthetisch (smaak). Het stap voor stap aanpakken van een renovatie wordt ook wel een deelrenovatie genoemd. Een goed voorbeeld van een deelrenovatie is wanneer iemand een woonhuis in Sint-Niklaas gekocht heeft en besluit om eerst alleen een badkamerrenovatie uit te voeren. De redenen voor de renovatie zijn esthetisch en functioneel omdat de douche niet naar behoren werkt en de badkamertegels gedateerd zijn. De keuken in het huis is ook verouderd dus deze willen ze over enkele jaren aanpakken. Een heleboel mensen houden van gefaseerd verbouwen door met der tijd verschillende grote en kleine renovatiewerken aan te pakken. Dit bespaard geld en maakt de woning meer waard.

Voordeel halen uit de renovatiepremie

Een voordeel om toch enkele grote renovatiewerken te combineren is de renovatiepremie. Deze premie is door de Vlaamse overheid in het leven geroepen om de woningen in Vlaanderen duurzamer en kwalitatief beter te maken. Voorwaarden van de renovatiepremie zijn wel dat het huis minimaal 30 jaar oud is en dat het factuurbedrag niet minder dan €2.500,- mag bedragen. Nadat u de eerste keer de renovatiepremie heeft aangevraagd kunt u binnen 2 jaar een tweede aanvraag doen. Wat men vaak doet is bij de eerste aanvraag de grote renovatiewerken al combineren. De renovatiepremie is opgedeeld in 4 categorieën (structurele elementen van het huis, dakwerken, buitenschrijnwerk en technische installaties) en u kunt uit maximaal 2 categorieën facturen indienen voor de premie.
renovatiepremie 2018

Geen 21%, maar 6% BTW

Is uw pand nog geen 30 jaar oud? Dan valt u niet helemaal buiten de boot, de overheid heeft bedacht dat woningen ouder dan 5 jaar voordeel kunnen halen uit een verlaagd BTW-tarief van 6% (i.p.v 21%). De regels die gepaard gaan met dit initiatief zijn dat de woonbestemming op het huis privé is en de renovatiewerken worden uitgevoerd door een erkend aannemer.

Vrijblijvend de prijzen van meerdere renovatiebedrijven vergelijken?

Grote renovatiewerken

Onder de grote renovatiewerken omvatten we eigenlijk alle deelrenovaties die een aannemer uitvoert die meerdere dagen in beslag nemen. Deze renovaties zijn arbeidsintensief waardoor het ook behoorlijke investeringen in uw huis zijn. De populairste grote renovatiewerken onder onze klanten zijn: de keukenrenovatie, een badkamerrenovatie, renoveren van het dak, een gevelrenovatie, een zolderrenovatie en het herinrichten van een complete tuin. Wilt u graag weten welke kosten er gemoeid gaan met een van deze renovatieprojecten? Vraag vrijblijvend offertes aan!
keukenrenovatie Sint-Niklaas

Keukenrenovatie

Wanneer u een iets ouder huis koopt in Sint-Niklaas dan is de kans groot dat er een keuken in zit die niet volledig voldoet aan uw wensen. In plaats van een totaal nieuwe keuken kunt u ervoor kiezen om een aannemer in te huren om de keukenrenovatie op zich te nemen. Bedenk goed welke elementen van de keuken u wilt behouden en wat er vervangen moet worden. Als de huidige elektrische toestellen in de keuken kapot zijn dient u deze te vervangen. Andere renovatiewerken die vaak worden aangepakt zijn: vervangen van de vloer- en wandtegels, moderner werkblad, vernieuwing van de keukenkastjes en grepen. Een aannemer uit ons bestand kan ervoor zorgen dat uw keuken een geheel wordt en u advies geven over de kosten van de keukenrenovatie. Daarnaast heeft hij of zij een goed beeld van de prijzen voor keuken materialen. Zo kan de aannemer aangeven wat er wel en niet binnen uw budget haalbaar is zodat de keukenrenovatie soepel verloopt.

Badkamerrenovatie

Naast de keuken is een badkamerrenovatie een deelrenovatie die vaak wordt uitgevoerd door de aannemer. Bij dit type deelrenovatie spelen echter hele andere zaken een belangrijke rol. Het aantal vierkante meters van de badkamer zijn van belang voor een goede indeling van badkamermeubels en -toestellen. Omdat u elke dag gebruik maakt van de badkamer is het ook erg belangrijk dat deze waterdicht is en functioneel is. Heeft u een oud appartement in Sint-Niklaas gekocht waarvan de douchecabine lekt? Dan is dat het goede moment voor een badkamerrenovatie door er een loopdouche in te laten plaatsen. Een aannemer of architect uit ons netwerk kan u informeren over mogelijkheden in uw badkamer. Hoeveel badkamertoestellen en -meubels passen in de ruimte en met welke kosten dient u rekening te houden? Vraag vrijblijvend offertes aan van aannemers uit uw streek!
badkamerrenovatie Sint-Niklaas

Zolderrenovatie in Sint-Niklaas

Een zolder heeft in de meeste huizen de functie als opslagruimte. Heeft u behoefte aan meer ruimte op zolder dan kunt u kiezen voor een zolderrenovatie. Investeren in een zolderrenovatie brengt u enkele voordelen: zo isoleert u het dak, waardoor u op de energiekosten bespaard, uw woning in Sint-Niklaas wordt meer waard omdat u een extra functionele woonruimte toevoegt aan het huis, u benut de oppervlakte van uw huis zonder bijgebouw of aanbouw. Menig aannemer en architect uit ons initiatief heeft ervaring met het begeleiden en uitvoeren van een zolderrenovatie.

Vrijblijvend de prijzen van meerdere renovatiebedrijven vergelijken?

De zolder isoleren

Vooraleer u begint aan uw zolderrenovatie moet u goed overwegen wat u met de extra plaats gaat doen. Bij het renoveren van uw zolder begint alles met isoleren. Er zijn echter verschillende manieren om bij de zolderrenovatie uw zolder te isoleren. We lichten toe: blijft na de zolderrenovatie uw extra ruimte slechts dienst doen als opslagruimte, volstaat meestal een vloerisolatie. Dit heeft als voordeel dat uw energiefactuur zal dalen. Warmte gaat immers langs uw zolder naar buiten. De zoldervloer zal in de meeste gevallen bestaan uit een houten structuur of een massieve structuur. Hebt u een vloer van hout, dan kan u bij het renoveren en isoleren een isolatie (laten) aanleggen tussen de houten balken. Glaswol is daar uitermate voor geschikt. Let u wel dat u de juiste dikte gebruikt om een efficiënte isolatie te verkrijgen. Aangeraden is een dikte tussen 13 en 23 cm. Bovenop de isolatielaag kan dan de zoldervloer mooi afgewerkt worden met een houten vloer. Is uw vloer gemaakt met een massieve structuur moet u even anders te werk gaan. U begint bij het renoveren met het aanbrengen van een soort dampfolie. Daarbovenop komen dan isolatieplaten.

Wordt de ruimte gebruikt om een bijkomende bewoonbare plaats te creëren, dan kan u best ook uw dak isoleren. Ook hier is het gebruiken van glaswol de beste keuze. u gaat hetzelfde te werk als bij een houten vloer isoleren. Afwerken kan met gyproc platen.
zolderrenovatie Sint-Niklaas

Meer licht in de zolderruimte

Uw zolderrenovatie is daarmee nog niet helemaal af. We gaan er even van uit dat de verloren ruimte dienst gaat doen als een extra plaats in uw woning. Licht is hierin belangrijk! U kan simpelweg kiezen voor een dakraam waardoor er meer licht op uw zolder schijnt. Wil u echter de ruimte op uw zolder nog groter maken, dan is het plaatsen van een dakkapel te overwegen. Een dakkapel vergroot immers de loopruimte op uw zolderruimte. Bovendien zal het binnenkomende licht zorgen voor een leuke extra kamer.

Vaste trap naar zolder

Dan moeten we bij het renoveren van uw zolder ook rekening houden met de bereikbaarheid. Zorg ervoor dat u de eventuele uitschuifbare trap vervangt door een vaste trap. Hebt u niet de ruimte om een vaste trap te plaatsen, is er nog altijd de mogelijkheid om een draaitrap te laten plaatsen. Uw zolderrenovatie is klaar. Hierna volgen enkele tips wat u met die extra ruimte kan doen.

Zolder verbouwen, leuke ideeën

In de eerste plaats, en veel voorkomend is dat u uw zolder gaat inrichten als extra slaapkamer/logeerkamer. Veel tieners zijn dol op een eigen kamer op zolder. Onder het schuine gedeelte kan gemakkelijk een bed staan en aan de andere wand is er plaats voor kasten. Uw zoon of dochter kan de nieuwe kamer leuk inrichten. Maar er zijn meer mogelijkheden. Wat dacht u van een rustige kantoorruimte, waar u ongestoord aan het werk kan gaan. Of een speelkamer voor de jongere kinderen. Leuk toch als die kinderen het gevoel hebben dat ze een eigen stek hebben in het huis? Als u extra investeert in loodgieterij, is zelfs een extra badkamer een mogelijkheid. Laat uw creativiteit de vrije loop. De mogelijkheden zijn groot!

Gevelrenovatie

Het uitzicht van je huis wordt voor 90% bepaald door het uitzicht van je gevel. Daarom ook dat gevelrenovatie uit zo veel aspecten bestaat. De specialisten uit ons initiatief kunnen u ongeveer alles aanbieden dat er op de markt te vinden is op gebied van gevelrenovatie. Enkele voorbeelden van grote renovatiewerken in Sint-Niklaas die werden aangevraagd:

 • Gevel reinigen
 • Opnieuw invoegen
 • Waterdicht maken
 • Herstellen van breuken en scheuren
 • Herstellen van schouwen
 • Crepie
 • Sidings

Met gevelisolatie op de energiekosten besparen!

Gehele gevelisolatie is ook een van de totaalrenovatie die onze klanten vaak laten uitvoeren. Energieprijzen zullen in de toekomst alleen maar stijgen en daarom is het van belang om te kijken of gevelisolatie voor uw woning een goede keuze is. Aangezien uw gevel een zeer belangrijk en groot deel is van uw huis kan u tot wel 30% besparen op de energiekosten. Andere gevelwerken zijn buitenbepleistering, crepi, gevelreiniging, zandstralen van gevels, cementering, muurinjectie en vochtisolatie.
dakrenovatie Sint-Niklaas

Dakrenovatie

Bij de zolderrenovatie kwam het dak al even naar voren. Het dak is een erg belangrijk element van uw huis omdat het zorgt dat u warm en droog bent. Wanneer u een huis in Sint-Niklaas koopt met een oude dakbedekking of slechte dakgoten is het tijd voor een dakrenovatie. Bij een dakrenovatie kijkt de aannemer naar verschillende onderdelen van uw dak. De dakconstructie, dakisolatie, dakgoten en dakbedekking worden met de grootste regelmaat gerenoveerd ten behoeve van een optimaal woongenot. Veel mensen denken dat een dakrenovatie gepaard gaat met hoge prijzen en in theorie is dit ook zo. Echter de overheid heeft een renovatiepremie in het leven geroepen voor bepaalde renovatiewerken aan het dak. Hierdoor worden de renovatiewerken veel betaalbaarder. Bent u benieuwd of u beroep kunt doen op een renovatiepremie om zo minder te betalen voor een dakrenovatie? Vraag vrijblijvend offertes aan en geef hier duidelijk aan welke renovatiewerken u wilt laten verrichten door een erkend aannemer.

Richtprijzen voor grote renovatiewerken

Een globaal overzicht van de kosten van de verschillende soorten renovatiewerken omdat deze erg uiteen lopen. Uit een recent onderzoek van de Vlaamse Confederatie Bouw is gebleken dat de oppervlakten van nieuwe woningen steeds kleiner worden. Wij hebben daarom in onderstaande tabel voor de renovatiewerken kosten een gemiddelde woninginhoud van 130m2 aangehouden.

RenovatiewerkenKosten (inclusief plaatsing en BTW)
Geheel nieuwe elektra€8.500,-
Nieuw sanitair en waterleidingen€4.250,-
Verwarming (6 radiatoren) en CV€10.000,-
Dak renoveren (dak, dakramen, dakpannen 70m2)€16.000,-
Ramen€500,- per m2
Gevelrenovatie (voegwerk vervangen)€42,- per m2
Bepleistering€25,- per m2
Dakisolatie€30,- per m2
Gemiddelde keukenrenovatie€900,- tot €2.000,-
Badkamerrenovatie (9m2)€3.500,- tot €10.000,-
Gemiddelde zolderrenovatie (incl. dakkapel)€11.000,-

(*) deze prijzen zijn richtprijzen en een grove schatting. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Vrijblijvend de prijzen van meerdere renovatiebedrijven vergelijken?

Kleine renovatiewerken

Wij hebben veel aannemers in ons bestand die zich richten op diverse karweiwerken en renovatiewerken. Zo zorgen zij er graag voor dat u weer onbezorgd in uw woning kunt verblijven, zonder dat u na hoeft te denken over de staat van onderhoud. Daarnaast helpen zij u graag met diverse karweien binnen en buiten uw woning die u nooit af heeft kunnen maken, of waar u nooit de tijd voor had. Zo helpen deze specialisten uit Sint-Niklaas u weer prettig te leven binnen uw woning en er optimaal van te kunnen genieten, zonder dat u er zelf veel omkijken naar heeft.

Elektriciteitswerken

Elektriciteit is vandaag de dag zo een alledaagse vorm van energie geworden, dat we ze enkel opmerken als er geen meer is. De nood aan veel stopcontacten, extra lichtpunten en schakelaars wordt voor de mens met de dag groter. Maar ook de vraag naar extra aansluitingsmogelijkheden voor televisie, computer en telefoon stijgt. De professionals uit ons bestand kunnen u in deze behoeften voorzien en wij nodigen u dan ook graag uit voor een woord van advies en een vrijblijvende gratis offerteaanvraag voor uw elektrische installatie. Veel klanten doen bij ons een offerteaanvraag voor het installeren van domotica, het vernieuwen van de gehele elektra en het vernieuwen van de groepenkast.
elektriciteitswerken

Gyprocwerken

Het plaatsen en afwerken van Gyproc behoort tot één van de specialiteiten van de aannemers in ons netwerk. Zij bekleden bestaande muren, maken nieuwe ruimtes en plaatsen scheidingsmuren al naar gelang u wensen. Omdat zij alleen gebruik maken hoogwaardige kwaliteitsproducten, kunnen zij in zowat iedere ruimte Gyproc plaatsen. Dit zorgt voor een stevige infrastructuur in o.a. uw kelders, badkamers, living, keuken, hal, zowel droog als nat. Specialist nodig voor de realisatie van nieuwe ruimtes in uw woning? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Kelderdichting

Vocht in uw kelder of op de muren? Scheuren in uw buitenmuur? Al deze problemen zijn verleden tijd wanneer u kiest voor één van de aannemers uit ons bestand. Zij werken met de beste materialen en zorgen er op die manier voor dat u niet langer last heeft van deze vervelende ongemakken. U kunt weer heerlijk gaan leven in uw woning, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de algehele staat van onderhoud. Zo kunnen zij u helpen met de kelderdichting, waardoor vocht niet langer een vervelende rol zal spelen. Zodra u last heeft van opstijgend vocht is het verstandig om contact met een specialist uit Sint-Niklaas op te nemen, zodat het tijdig kan worden opgelost. Zo blijft uw muur in een goede staat en krijgt u niet te maken met lelijke aantastingen van de verf of uw plafond. Onze vakmannen zorgen we er graag voor dat u niet langer last heeft van vocht dat in uw kelder komt, of langs uw muren omhoog kruipt. Zij kunnen er met behulp van verschillende methoden voor zorgen dat u weer op een prettige manier kunt gaan wonen.

Vrijblijvend de prijzen van meerdere renovatiebedrijven vergelijken?

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is ontzettend vervelend en kan zowel in nieuwe als in oudere huizen voorkomen. In nieuwere huizen kunt u hier last van krijgen wanneer de waterkering in de muurvoetingen onvoldoende juist is aangebracht. In veel oude woningen werd hier nog nauwelijks rekening mee gehouden, zodat u op de begane grond en in de kelder te maken kunt krijgen met opstijgend vocht. U kunt opstijgend vocht op een relatief gemakkelijke manier herkennen. Zo kunt u het zien aan een aantasting van de verf, maar komt over het algemeen ook het behang los. Daarnaast kunnen er problemen ontstaan met de plinten en de bepleistering van uw muren. Zodra u hiermee te maken krijgt is het verstandig om contact op te nemen met een renovatiewerken expert uit Sint-Niklaas, zodat er op tijd wat aan gedaan kan worden. Dit is tevens van groot belang wanneer u salpeter ziet verschijnen. U kunt er dan door middel van kelderdichting of andere karweiwerken voor zorgen dat u er op tijd wat aan laat doen, waardoor u de problemen zoveel mogelijk kunt beperken.
renovatieprojecten Sint-Niklaas

Isolatiewerken

Veel klanten laten isolatiewerken aan hun huis uitvoeren omdat zij bezig zijn met energie en energie besparen. Het nauwkeurig plaatsen van isolatie is dus erg belangrijk om de optimale energiebesparing in uw huis te krijgen. Naast dak- en wandisolatie plaatsen de specialisten uit ons netwerk ook vloer- en geluidsisolatie. In de keuze van materialen proberen zij altijd de beste verhouding te vinden. Zo kijken zij niet alleen naar de prijs/kwaliteit verhouding, maar houden ze ook rekening met de wensen van de klanten. Voorbeelden van renovatiewerken die regelmatig door onze klanten worden aangevraagd zijn: het isoleren van de vloer door middel van bodemisolatie. Ook gaat er via het dak veel warmte verloren. Bij een zolderrenovatie wordt daarom ook vaak het dak geïsoleerd. Andere populaire aanvragen voor isolatiewerken zijn het vullen van de muur met spouwmuurisolatie en het geluiddicht maken van bepaalde kamers.

Afbraakwerken in Sint-Niklaas

afbraakwerken in Sint-Niklaas
Kleine afbraakwerken, zoals het uithalen van een oude vloer, het weghalen van een muur en zo meer, worden meestal samen met de plaatsing van de nieuwe vloer of muur aangeboden door de specialisten uit Sint-Niklaas. Maar ook voor de gedeeltelijke of volledige afbraak van een oude woning kan u bij ons terecht. Prijzen zijn hier echter wel afhankelijk van bepaalde factoren, zoals: de bereikbaarheid van de werf, herbruikbaarheid materiaal, al dan niet huren van containers, betreft het een gewone afbraak of een complexe, en afstand tot de verwerkingsplaats. Voor elk soort afbraakwerken kan u een offerteaanvraag doen in Sint-Niklaas. Wilt u graag prijsoffertes aanvragen? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan!

Voorbereiden op renovatiewerken

Op een totale afbraak of sloop van uw woning kan u zelf veel voorbereidend werk doen. Gezien de kostprijs van afbraakwerken kan dit aal veel verschillen op de prijzen. Denkt u bijvoorbeeld aan het oude tegelwerk van uw keuken of badkamer verwijderen. Met een beetje handigheid en wat hulp kan u deze klus zelf klaren. Laminaatvloer verwijderen is nog zoiets. Er is niet veel kennis nodig om uw versleten laminaat af te breken. En wat dacht u van een vals plafond die gemaakt is van hout of gyproc platen? Toch niet zo moeilijk om zelf af te breken, toch? En het drukt de prijs. Waar u best zelf wél afblijft is de aanwezige waterleiding, gasleiding en – indien geen of te weinig kennis van zaken – ook de elektriciteit. Dit geldt zeker voor de verschillende meterkasten.

Mazouttank verwijderen

Een mazouttank verwijderen in Sint-Niklaas is een speciaal iets. Hebt u een bovengrondse mazouttank, dan is het probleem niet zo groot. U laat ze ledigen, reinigen en afvoeren, en klaar is kees. Maar… heeft u een ondergrondse mazouttank wordt het al direct een ander paar mouwen. Indien ze mogelijks kan verwijderd worden, valt het allemaal nog mee. Dan wordt het een soortgelijke verwijdering zoals een bovengrondse tank. Maar mogelijk zijn er in de loop der jaren nutsleidingen aangelegd in de buurt van uw mazouttank. Hoe dan ook, om welke reden ook. Stel: uw tank kan niet verwijderd worden! Dan nog: geen paniek. het toverwoord is “neutraliseren”. Hoe wordt dit aangepakt? Er zijn in Sint-Niklaas genoeg bedrijven die tanks neutraliseren. Eens dat gebeurd is kan het snode ding blijven zitten waar het al die jaren lag. Ter zake! Neutraliseren gaat in de volgende volgorde: uiteraard leegmaken. Er mag geen mazout meer blijven zitten. vervolgens zal uw specialist uit Sint-Niklaas de tank reinigen. Maar dat volstaat niet. De tank moet nu gevuld worden met zand of nog beter, bioschuim. Et voila, uw tank is geneutraliseerd en u kan weer op twee oren slapen (wat dat betreft dan toch).

Asbest verwijderen

Eventueel nog gevaarlijker dan een ondergrondse, volle mazouttank, is asbest in uw huis. Asbest is al jaren verboden, maar toch zijn er nog vele oudere huizen die asbest in hun gebouw hebben verwerkt. We vinden het vooral achter muren en op plafonds. Asbest is dodelijk! Het is kankerverwekkend en het moet weg! Het is een taak waar u zelf niet aan begint. Het is echt specialistenwerk. U moet weten dat er – vooral bij beschadigde asbest – vezels vrijkomen. Deze vezels komen in uw longen. een specialist zal deze vakkundig verwijderen in voorziene recipiënten en afvoeren op een professionele manier.

Prijzen en premies

Een prijs plakken op de sloop van uw woning of bedrijf gaat niet. Er zijn immers teveel factoren die meespelen in zulke projecten. Waar u wel kan rekening mee houden dat voor een doorsnee woning de gemiddelde prijs van een complete afbraak of sloop u vanaf € 10.000,- kost. Er is ook nog een beetje goed nieuws. Voor afbraakwerken kan u premies krijgen. Informeer u bijvoorbeeld bij de Vlaamse renovatiepremie. Daar wordt alles duidelijk uit de doeken gedaan.

Bezettingswerken

Heeft u te maken met scheuren in uw buitenmuur, of lijkt deze niet meer zo stevig te zijn als dat de muur ooit was? Kies dan voor een professionele bezetting. Net als op het gebied van kelderdichting, cementwerken en andere karweiwerken gebruiken de aannemers uit ons netwerk de beste materialen en zorgen zij er op die manier voor dat uw renovatie voordelig en kwalitatief uitstekend is. Zo kunt u weer jaren vooruit met uw buitenmuur en zorgt u ervoor dat u op een veilige manier in uw woning kan blijven wonen.

kleine renovatiewerken

Bezetting van de buitenmuur

Bij een bezetting van de buitenmuur kiest u voor een nieuwe laag die wordt aangebracht op uw bestaande muur in Sint-Niklaas. Deze laag is nauwelijks te onderscheiden van echte bakstenen, maar wel veel voordeliger dan het opnieuw opbouwen van uw muur. De renovatie is bovendien op een vrij snelle manier uit te voeren, waardoor u er maar weinig overlast van zal hebben en niet lang met bouwwerkzaamheden in en om uw woning te maken zal hebben, aangezien niemand daar op zit te wachten.

Schilderwerken in Sint-Niklaas

Al vele jaren staan de schilders uit ons initiatief borg voor puur vakmanschap voor allerlei schilderwerken in en om het huis. Dankzij onze service bieden wij absolute kwaliteit tegen een concurrerende prijs. En het spreekt vanzelf dat alleen de beste materialen goed genoeg zijn voor het vakwerk dat zij leveren. Door de jarenlange ervaring zijn zij zeer veelzijdig en is er veel mogelijk. Of het nu gaat om nieuwbouw of monumentale panden, om kantoren, winkels of woonhuizen: In alle gevallen hebben de schilders uit ons bestand een uitgebreide kennis van zaken en garanderen zij u een perfect resultaat. Niet alleen voor schilderwerken, maar ook in andere wandafwerkingen zijn zij uiterst bekwaam. Behangen, texen en het spuiten van wanden en plafonds behoren al jaren tot de specialiteiten. Naast de unieke ambachtelijke benadering van de schilderwerken, zijn ook flexibiliteit en betrouwbaarheid twee grote troeven die onze schilders kenmerken.

Schilderwerk

Kwalitatief hoogwaardig schilderwerk afleveren aan onze klanten is waar de schilders uit ons bestand bekend om staan. Zij zorgen ervoor dat uw opdracht keurig tot in de puntjes wordt uitgevoerd. Of het nu om binnenschilderwerk of buitenschilderwerk gaat voor uw renovatie de schilder creëert de sfeer naar uw eigen wensen. Voordelen schilderwerk:

 • Een kleurenadvies op maat
 • Scherpe offertes

Wandafwerking

Uw wanden perfect afgewerkt door de behangers uit ons netwerk. Omdat uw wanden de meeste oppervlakte beslaan in uw huis of werkomgeving is dit het eerste wat het oog ziet. Als uw wanden al een strakke afwerking uitstralen, zal dat uw interieur zeker ten goede komen. Hieronder sommen we even de mogelijkheden op:

 • Allerlei soorten behang
 • Experts in glasvezelbehang

Metselwerken

De aannemers uit ons netwerk staan tevens paraat voor al uw metselwerken. Zowel voor het plaatsen van een ganse ruwbouw, alsook voor de kleinere werken zoals het plaatsen van een brievenbus, garage, carport of andere kleine en grote bouwwerken. Ook voor alle metsel-, lijm- en voegwerk kan u een beroep doen op onze vakmannen. Van de meest klassieke technieken tot de meest moderne uitvoering, alles wordt met grote zorg en kennis van zaken gerealiseerd. Wilt u geadviseerd worden bij de keuze van de juiste techniek, helemaal afgestemd op de keuze en smaak van uw woning? Of advies en daadkracht nodig voor de realisatie van uw bouwprojecten? Vraag vrijblijvend offertes aan, op onze service kunt u rekenen!
aannemer renovatie Sint-Niklaas

Voordelen van het inhuren van een aannemer

De verschillende diensten worden door een aannemer op een professionele manier voor u uitgevoerd. Zo zorgt u er eenvoudig voor dat u profiteert van een snelle dienstverlening, die op een kwalitatief uitstekende manier plaatsvindt. U kunt zo weer jaren gaan genieten van uw huis of kantoorpand. Door de renovatiewerken aan een aannemer of architect uit te besteden doet u een prima investering voor de toekomst. De hoogte van deze investering kan u aanzienlijk verminderen door vrijblijvend meerdere prijzen te vergelijken van renovatiebedrijven uit Sint-Niklaas en uit te zoeken of er een renovatiepremie mogelijk is. Door te kiezen voor een aannemer bent u gegarandeerd van kwaliteit. Voor kleine renovatiewerken is vaak een specialist nodig. Om u inzicht te geven in de kosten van een vakman hebben we de volgende tabel met een indicatie van het uurloon samengesteld.

Soort vakmanIndicatie uurloon
Schilder€40,-
Stukadoor€35-
Tegelzetter*€35,-
Dakdekker*€40,-
Schrijnwerker€50,-
Elektricien€50,-
Aannemer€45,-

(*) het uurloon van een tegelzetter en dakdekker zijn exclusief materiaal, bij de anderen is dit inbegrepen.

Wanneer een architect inhuren?

Volgens de wet is het inschakelen van een architect verplicht wanneer een bouwwerk een stedenbouwkundige vergunning heeft. In de praktijk is de tussenkomst van een architect voor veel kleine renovatiewerken niet nodig. U kunt als vuistregel aannemen dat wanneer het bouwdossier eenvoudig samen te stellen is er geen architect nodig is. Voor het plaatsen van een scheidingswand, afbraakwerken of het renoveren van de tuin is dit dus niet nodig. Een architect moet wel worden ingeschakeld wanneer de stabiliteit, het karakter en uiterlijk van de woning aangepast gaan worden. Voorbeelden van verbouwingswerken zijn: een aanbouw, vervangen gevelbekleding, een uitbouw en een dakopbouw.

renovatie Sint-Niklaas

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een bedrijf in Sint-Niklaas dat voor u een deelrenovatie of totaalrenovatie kan verzorgen? Wilt u zonder zorgen een keuken- of zolderrenovatie laten uitvoeren door een erkend aannemer? Of bent u benieuwd naar de prijs van de renovatiewerken? Vraag via ons netwerk offertes aan van meerdere aannemers uit uw streek. Het voordeel van meerdere offertes vergelijken is dat u zelf kan kiezen welke aannemer voor u het beste aanbod heeft. U kunt uw beslissing nemen op basis van prijs of voorwaarden aan de klus. Zit er niets voor u tussen? Geen probleem! Het aanvragen van offertes is kosteloos en geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Wacht niet langer met het plannen van uw renovatie en bekijk wat uw mogelijkheden zijn. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Vergelijk offertes en bespaar tot 20% op renovatiewerken!

Vraag gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van diverse renovatiebedrijven uit uw streekgebied. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de aannemer met de beste prijs of voorwaarden. Zo bespaart u binnen enkele minuten tot wel 20% op de investering in renovatiewerken!

Deelgemeenten van Sint-Niklaas:

Sint-Niklaas, Nieuwkerken-Waas, Belsele en Sinaai

De postcodes die bij deze deelgemeenten horen:

9100, 9111, 9112

In de provincie Oost-Vlaanderen

Renovatiepremies Vlaanderen

 • Vlaamse renovatiewerken – Overheid steunt woningeigenaren die hun eigen pand (minstens 25 jaar oud) willen renoveren – Lees meer over de voorwaarden
 • Vlaamse verbeteringspremie – Door de overheid in het leven geroepen om de kwaliteit en veiligheid van huizen te verbeteren – Lees meer over de voorwaarden
 • Aanpassingspremie – Bent u of uw partner ouder dan 65 jaar en gaat u uw woning aanpassen? Mogelijk heeft u recht op de aanpassingspremie – Lees meer over de voorwaarden
 • Burenpremie voor collectieve renovatieprojecten – Een premie voor projectbegeleiders die minimaal voor 10 huizen energiebepalende werken willen uitvoeren – Lees meer over de voorwaarden
 • Een overzicht van alle premies – Premiezoeker.be

Premies federale overheid